Drop risalamanden, og mød op med en klassisk frugtsalat vendt i flødeskum, rørt med cremefraiche og cognac. Det er uforskammet godt, men cognacen kan selvfølgelig udelades, hvis den får børnene til at rynke på næsen.
1. Skræl og skær frugten i mundrette stykker. Hak chokolade og valnødder.
2. Pisk fløden til en tyk skum, og vend med cremefraiche.
Smag cremen til med cognac. Vend frugt, chokolade og valnødder i skummet.
Dadler i svøb
En populær snack både som tapas, på buffeten eller bare som små hapsere på et veldækket bord.
Tid: 10 min
(8 stk.)
8 store dadler (f.eks. iranske eller israelske)
4 kviste frisk rosmarin
Annonse
8 skiver bacon
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Fjern stenen fra dadlerne, og svøb dem i bacon med rosmarin.
3. Læg dadlerne i et fad, og steg i ovnen i ca. 5 min., til baconen er sprød. Haps!
Grøn quiche med bacon
Masser af grønt i skøn forening med bacon og ost – det er quiche, når den er bedst.
Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(ca. 8 pers.) 1 rulle færdig tærtedej 500 g frossen helbladet spinat 500 g frosne porrer 2 fed hvidløg ½ tsk. muskatnød 150 g bacon i tern 2 æg 2 dl syrnet fløde 9% salt og peber 100 g fetaost i tern 100 g reven cheddarost
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Rul tærtedejen ud, og læg den i en tærteform, som passer i størrelsen. Forbag bunden i ca. 10 min.
3. Kom spinat og porrer i en gryde, og tø op under låg. Vrid overskydende vand fra – det er vigtigt, ellers bliver bunden ikke sprød, og tærten alt for svampet. Tilsæt presset hvidløg og muskatnød.
4. Steg bacon sprød på en tør pande. 5. Pisk æg med syrnet fløde, og krydr med salt og peber.
6. Vend spinat, porre, bacon, fetaost og æggemassen sammen. Fordel fyldet på tærtebunden, og top med reven cheddarost. Bag tærten i ca. 45 min., til den er gylden og gennembagt.