Stegt flæsk, boller i karry, tarteletter og hamburgerryg

Foto: Betina Hastoft Stegt flæsk, boller i karry, tarteletter og hamburgerryg på nye og spændende måder.

Klassisk dansk mad på nye spændende måder

Den bedste mormormad: 4 fantastiske (og lidt opdaterede) opskrifter

De klassiske danske retter som stegt flæsk, boller i karry, tarteletter og hamburgerryg er gode gamle kendinge, når vi skal lave aftensmad, som alle kan lide. Her har vi pillet en (lille) smule ved de gode gamle klassiske retter, og blandt andet sneget lidt mere grønt ind, end der oprindeligt var i mormors opskrifter.

Her på siden finder du opskrifterne på:

  • Tarteletter med asparges og krebsehaler
  • Ovnstegt hamburgerryg med kål og peberrodscreme
  • Boller i karry med æble og blomkål
  • Stegt flæsk med persillesovs

Velbekomme!

tarteletter.jpeg

Tarteletter med asparges og krebsehaler

Tarteletter er en elsket klassiker - både som forret, til frokost og til aftensmad. Her har vi bagt tarteletterne selv, men du kan sagtens købe dine tarteletter færdige og få et lige så fint resultat. Når det kommer til tarteletfyld har alle deres helt personlige favoritter - i denne opskrift består fyldet i tarteletterne af krebsehaler og asparges. Klik her og få opskriften

PRØV OGSÅ: Blomkålsgratin trin for trin: Sådan gør du

hamburgerryg.jpeg

Hamburgerryg med kål og peberrodscreme

Lækker hamburgerryg med skønt tilbehør - i denne opskrift har vi ovnstegt hamburgerryggen, og serveret den med en skøn sprød salat af spidskål og gulerødder med en lækker peberrodscreme til. Du finder opskriften på den lækre hamburgerryg her 

boller-i-karry.jpeg

Boller i karry med æble og blomkål

Boller i karry er en klassiker hos de fleste børnefamilier, og de lækre kødboller i karrysovs kan tilberedes på et utal af måder. Du kan vælge at bruge hakket kalv og flæsk, svinekød eller hakket kyllingekød til kødbollerne og karrysovsen kan varieres i det uendelige med forskellige grøntsager og æbler. Klik her og få opskriften på en skøn variant af de klassiske boller i karry med æble og blomkål

stegt-flask.jpg

Stegt flæsk med persillesovs

Vi turde ikke pille for meget ved danskernes nationalret, men vi har dog tilladt os at bruge bredbladet persille for at give mere smag til sovsen. Og hvorfor også pille ved en fantastisk klassiker som stegt flæsk med persillesovs? Du finder opskriften på stegt flæsk med persillesovs her

Se, hvad vi ellers skriver om: Mormormad og Dansk mad