Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmebagte tarteletter med fyld
Foto: Betina Hastoft Lækre hjemmebagte tarteletter med fyld. Du kan variere fyldet efter humør og årstid.

Tarteletter med fyld

Tarteletter med asparges og krebsehaler

Tarteletter er en elsket klassiker - både som forret, til frokost og til aftensmad. Her har vi bagt tarteletterne selv, men du kan sagtens købe dine tarteletter færdige og få et lige så fint resultat. Når det kommer til tarteletfyld har alle deres helt personlige favoritter - i denne opskrift består fyldet i tarteletterne af krebsehaler og asparges. Her får du opskriften:

clock 40 minutter
printer Print
plate 12 tarteletter med fyld

1 pakke optøet butterdej i plader (425 g)
2 spsk. olivenolie til at smøre forme
tørrede bønner
4 æg
1 dl fløde
salt og peber
1 bundt grønne asparges
1 bundt dild
100 g krebsehaler
4 spsk. olivenolie
1 citron

Sådan laver du tarteletter

1. Tænd ovnen på 200 gr. Smør en muffinform, med plads til 12, med olivenolie.

2. Udstik 12 cirkler, der passer ned i muffinformen.

3. Klip 12 cirkler i bagepapir, og læg ovenpå dejen og fyld op med tørrede bønner i hver form.

4. Bag tarteletterne i 8 min. ved midterste ovnribbe. Fjern herefter bønner og bagepapir.

PRØV OGSÅ: Skøn ærtesuppe

 

5. Pisk æg og fløde sammen i en skål. Krydr med salt og peber.

6. Skyl aspargeserne, og bræk enderne af. Skær dem på tværs i ca. 2-3 cm lange stykker.

7. Tilsæt aspargeserne i æggemassen. Fordel blandingen i muffinformene.

 

 

SE MERE: Nasi goreng med stegte ris, kylling og rejer

8. Bag tarteletterne i 15 min. ved midterste ovnribbe, til de er faste og gyldne.

9. Hak dilden helt fint. Vend hakket dild og krebsehaler sammen. Tilsæt olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Bland krebsehalesalaten sammen. Anret krebsehalesalaten ovenpå tarteletterne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mormormad, Tarteletter, Skaldyr, Forret, Frokost og Hovedret