Nasi goreng med stegte ris, kylling og rejer
Lækker opskrift på den skønne indonesiske risret, nasi goreng. Nasi goreng betyder faktisk bare 'stegte ris' på indonesisk - og her får de stegte ris selskab af kylling og rejer. Og selvfølgelig æg.
Ingredienser
300 g kyllingekød - kogt eller stegt
1 løg
1-2 fed finthakkede hvidløg
2 spsk. olie
1½ spidskål
5 dl kolde ris fra dagen før
200 g afdryppede rejer
1 dl tomatpuré
1 tsk. sambal oelek
2 æg
salt og peber
Pynt: evt. frisk koriander, rød chili og limebåde
Tilbehør: Salat eller dampede grønne bønner eller asparges
Sådan laver du nasi goreng
1. Skær det kogte/stegte kyllingekød i tern. Hak løget. Snit kålen.
2. Svits løg og hvidløg i olie i en wok eller en dyp stegepande ca. 1 min. Tilsæt kålen, og svits kort igen. Tilsæt kylling, rejer, tomatpuré og sambal oelek, og varm det op. Tilsæt sammenpiskede æg, og vend godt rundt. Når æggene er stivnet, tilsættes risene, og der vendes hele tiden, mens de steges ca. 3-4 min. mere.
3. Smag til med salt og peber. Pynt evt. med frisk rød chili og koriander. Giv limebåde til.
TIP
Du kan vælge at drysse afdryppede rejer over retten til sidst i stedet for at varme
dem med, så bevarer de en friskere smag og konsistens.
Krydderier til nasi goreng: Du kan købe færdigblandet nasig goreng krydderi i visse supermarkeder og etniske købmænd. Men det er lige så nemt at bruge samba olek og hvidløg, samt salt og peber, som vi har gjort i denne opskrift.