Nasi goreng opskrift
SPONSORERET indhold

Nasi goreng med stegte ris, kylling og rejer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker opskrift på den skønne indonesiske risret, nasi goreng. Nasi goreng betyder faktisk bare 'stegte ris' på indonesisk - og her får de stegte ris selskab af kylling og rejer. Og selvfølgelig æg.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
27. dec. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
Nasi goreng med stegte ris, kylling og rejer til 4 personer | Total: 20 min

Ingredienser

300 g kyllingekød - kogt eller stegt
1 løg
1-2 fed finthakkede hvidløg
2 spsk. olie
1½ spidskål
5 dl kolde ris fra dagen før
200 g afdryppede rejer
1 dl tomatpuré
1 tsk. sambal oelek
2 æg
salt og peber

Pynt: evt. frisk koriander, rød chili og limebåde

Tilbehør: Salat eller dampede grønne bønner eller asparges

Sådan laver du nasi goreng

1. Skær det kogte/stegte kyllingekød i tern. Hak løget. Snit kålen.

 


2. Svits løg og hvidløg i olie i en wok eller en dyp stegepande  ca. 1 min. Tilsæt kålen, og svits kort igen. Tilsæt kylling, rejer, tomatpuré og sambal oelek, og varm det op. Tilsæt sammenpiskede æg, og vend godt rundt. Når æggene er stivnet, tilsættes risene, og der vendes hele tiden, mens de steges ca. 3-4 min. mere.

 

3. Smag til med salt og peber. Pynt evt. med frisk rød chili og koriander. Giv limebåde til.