Hamburgerryg med kål og peberrodscreme

Hamburgerryg med kål og peberrodscreme

Lækker hamburgerryg med skønt tilbehør - i denne opskrift har vi ovnstegt hamburgerryggen, og serveret den med en skøn sprød salat af spidskål og gulerødder med en lækker peberrodscreme til.

Hamburgerryg til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 spidskål
  • 6 mellemstore gulerødder med top
  • 25 g smør
  • 1 bundt kørvel
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 1 citron
  • 1 spsk. honning
  • 2-3 spsk. friskrevet peberrod
  • salt og peber

Sådan laver du hamburgerryg

  1. 1. Tænd ovnen på 180 gr. Fjern nettet omkring hamburgerryggen. Læg
  2. hamburgerryggen i et ovnfast fad. Steg den, som den er, i ovnen i 40 min. ved
  3. midterste ovnribbe.
  4. 2. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og halver den. Fjern stokken, og snit
  5. kålen fint.
  6. 3. Skræl gulerødder, og skær dem i fine tern.
  7. 4. Smelt smør i en gryde, tilsæt gulerødder, og svits i 3-4 min. Tilsæt kålen, og skru ned for varmen. Vend det hele godt rundt. Kålen skal bare lige falde
  8. sammen.
  9. 5. Skyl og hak kørvelen. Vend hakket kørvel i kålen lige før servering.
  10. 6. Rør cremefraiche sammen med saften fra en halv citron, honning og revet
  11. peberrod. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft og revet peberrod,
  12. afhængig af hvor stærk man ønsker cremen.
  13. 7. Skær hamburgerryggen i tynde skiver, og server stuvet kål og peberrodscreme til.

TIP

Skiver af kold hamburgerryg med peberrodscreme på rugbrød smager godt til frokost.

MERE MORMORMAD:Forloren hare