Hamburgerryg med kål og peberrodscreme
Lækker hamburgerryg med skønt tilbehør - i denne opskrift har vi ovnstegt hamburgerryggen, og serveret den med en skøn sprød salat af spidskål og gulerødder med en lækker peberrodscreme til.
Ingredienser
1 kg hamburgerryg
1 spidskål
6 mellemstore gulerødder med top
25 g smør
1 bundt kørvel
2 dl cremefraiche 18 %
1 citron
1 spsk. honning
2-3 spsk. friskrevet peberrod
salt og peber
Sådan laver du hamburgerryg
1. Tænd ovnen på 180 gr. Fjern nettet omkring hamburgerryggen. Læg
hamburgerryggen i et ovnfast fad. Steg den, som den er, i ovnen i 40 min. ved
midterste ovnribbe.
2. Fjern de yderste blade fra spidskålen, og halver den. Fjern stokken, og snit
kålen fint.
PRØV OGSÅ: Boller i karry med æble og blomkål
3. Skræl gulerødder, og skær dem i fine tern.
4. Smelt smør i en gryde, tilsæt gulerødder, og svits i 3-4 min. Tilsæt kålen, og skru ned for varmen. Vend det hele godt rundt. Kålen skal bare lige falde
sammen.
5. Skyl og hak kørvelen. Vend hakket kørvel i kålen lige før servering.
MERE MORMORMAD: Forloren hare
6. Rør cremefraiche sammen med saften fra en halv citron, honning og revet
peberrod. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft og revet peberrod,
afhængig af hvor stærk man ønsker cremen.
7. Skær hamburgerryggen i tynde skiver, og server stuvet kål og peberrodscreme til.
TIP
Skiver af kold hamburgerryg med peberrodscreme på rugbrød smager godt til frokost.