
Forloren hare opskrift
Lækker forloren hare med bacon
Forloren hare er et ovnstegt farsbrød, der oprindeligt blev belagt med røget spæk, se f.eks. Frøken Jensens Kogebog. Forloren skal forstås som ”falsk”, og måske valget netop faldt på haren, fordi man historisk har tilberedt vildt barderet med røget spæk. Her bruger vi bacon, da det er nemt og giver god smag, men du kan også sagtens forsøge dig med røget spæk.
500 g hakket svinekød eller kalv og flæsk, maks. 10 % fedt
1 dl smuldret brødkrumme
2 spsk. revet løg
1 æg
1 dl mælk
1½ tsk. salt
peber
Desuden:
125 g bacon i skiver
3 dl mælk
Sauce:
25 g smør
1½ spsk. hvedemel
3½ dl sky fra stegen, brug vand, hvis ikke der er nok
1 dl fløde
1-2 tsk. gele
evt. kulør
Tilbehør:
kartofler og gulerodssalat med rosiner
Sådan laver du forloren hare
1. Rør kød, brødkrumme, løg, æg, mælk, salt og peber sammen. Form farsen som en hareryg i et smurt ovnfast fad.
2. Læg baconskiver over. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. i 15 min. hæld mælken ved. Skru ned for varmen til 180 gr., og steg videre ca. 40 min. tjek, at kødet er gennemstegt.
3. Smelt smørret til saucen, og rør melet i. tilsæt sky fra stegen og fløde. kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. giv den evt. lidt kulør. smag til med gele.