Stegt flæsk med persillesovs
Vi turde ikke pille for meget ved danskernes nationalret, men vi har dog tilladt os at bruge bredbladet persille for at give mere smag til sovsen. Og hvorfor også pille ved en fantastisk klassiker som stegt flæsk med persillesovs?
Ingredienser
25 g smør
2 spsk. mel
6 dl mælk
salt og peber
1 citron
1 bundt bredbladet persille
600 g svinebryst i skiver
Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs
1. Smelt smør i en gryde. Drys mel i gryden, og rør sammen til en smørbolle.
2. Hæld mælk i lidt ad gangen, mens der piskes.
PRØV OGSÅ: Boller i karry med æble og blomkål
3. Hver gang sovsen bliver tyk, så spæd til med mere mælk. Smag til med salt, peber og citronsaft.
4. Skyl og tør persillen, nip bladene af stilkene, og hak persillen fint. Rør persillen i sovsen.
MERE MORMORMAD: Tarteletter med asparges og krebsehaler
5. Læg svinebrystskiverne på en kold pande, og tænd for varmen. Steg flæsket sprødt i ca. 4-5 min. på hver side. Server kogte og pillede kartofler til og evt. rugbrød.