Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Stegt flæsk med persillesovs
Foto: Betina Hastoft Danskerens nationalret: Stegt flæsk med persillesovs. Mums!

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Vi turde ikke pille for meget ved danskernes nationalret, men vi har dog tilladt os at bruge bredbladet persille for at give mere smag til sovsen. Og hvorfor også pille ved en fantastisk klassiker som stegt flæsk med persillesovs?

clock 40 minutter
printer Print
plate Stegt flæsk til 4 personer

25 g smør

2 spsk. mel

6 dl mælk
salt og peber
1 citron
1 bundt bredbladet persille
600 g svinebryst i skiver

Sådan laver du stegt flæsk med persillesovs

1. Smelt smør i en gryde. Drys mel i gryden, og rør sammen til en smørbolle.

2. Hæld mælk i lidt ad gangen, mens der piskes.

PRØV OGSÅ: Boller i karry med æble og blomkål

3. Hver gang sovsen bliver tyk, så spæd til med mere mælk. Smag til med salt, peber og citronsaft. 

4. Skyl og tør persillen, nip bladene af stilkene, og hak persillen fint. Rør persillen i sovsen.

MERE MORMORMADTarteletter med asparges og krebsehaler

5. Læg svinebrystskiverne på en kold pande, og tænd for varmen. Steg flæsket sprødt i ca. 4-5 min. på hver side. Server kogte og pillede kartofler til og evt. rugbrød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Stegt flæsk, Mormormad, Svin, Dansk mad, Tømmermændsmad, Svinebryst og Hovedret