Madredaktøren anbefaler: Kom med i brødhimlen
SPONSORERET indhold

Madredaktøren anbefaler: Kom med i brødhimlen

Madredaktør, Mette Mølbak, er vild med brød, og mener, at vi bør bage meget mere selv.

Af: Mette Mølbak
05. okt. 2012 | Mad | ALT for damerne

Jeg har engang udtalt at kvinde burde bage mindre brød og have noget mere sex. Det var dengang jeg var nybagt mor og rasede mod det pres jeg mærkede om at være den perfekte speltbagende mor.
Det er nu fem år siden, og siden er jeg blevet klogere. Jeg er nemlig begyndt at bage. Og har opdaget at der sker et eller andet fuldstændig magisk, når man blander vand, mel, gær - og surdej. Ikke mindst når man prøver at perfektionere det med store lufthuller og sprød skorpe.
Jeg var for nylig på bageskole i Meyers Madhus, hvor jeg fik endnu flere tip til at bage bedre brød. Og en del af de ting jeg lærte at bage kan du se herunder. I skrivende stund har jeg lige hevet et brød ud af ovnen. Men det ændrer iøvrigt ikke på, at jeg stadig mener, at kvinder skal huske deres mand/kæreste, når de bliver mødre. Med eller uden hjemmebagt brød.


Ølandshvedebrød - få opskriften her


Hvedebrød med mørk øl - få opskriften her


Kerneboller - få opskriften her


Moderne rugbrød med svedjerug - få opskriften her


Sønderjysk 'brødtorte'/ rugbrødslagkage - få opskriften her