– også kaldet miniburgere. Altid populære og perfekte i størrelse til en snack.
Miniboller:
15 g gær
1½ dl lunkent vand
1 dl kærnemælk
1 tsk. salt
100 g groft speltmel eller grahamsmel
100 g durummel
125-150 g hvedemel
Annonse
½ dl mælk til pensling
2 spsk. sesamfrø
400 g hakket oksekød
salt og peber
6 skiver ost
mayonnaise
1 bakke blandet salat
2 tomater skåret i skiver
ketchup
12 små pinde
Annonse
1. Burgerboller: Opløs gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk, salt, speltmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
2. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en lille bolle.
3. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og tryk dem flade, så de bliver ca. 1 cm høje. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.
4. Pensl bollerne med mælk, og drys med sesamfrø. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune.
5. Form kødet til 12 små bøffer, og tryk dem let flade. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne på en varm grillpande et par minutter på hver side. Skær osten i halve skiver, og læg dem på bøfferne, så den smelter.
6. Flæk bollerne, og smør med mayonnaise. Fordel salat, bøffer, tomat og ketchup i brødene. Fæstn med små pinde.
MINITÆRTER MED RØDLØG OG GEDEOST
De små butterdejstærter er superlækre som snacks. Server tærterne lune med lidt salt, olie og eddike.
Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(12 stk)
Annonse
1 rulle butterdej
2 rødløg
2 tsk. grovkornet sennep
150 g gedeost som rulle
1 potte frisk timian
salt og peber
lidt balsamicoeddike
lidt olivenolie
lidt flagesalt
1. Tænd ovnen på 200 grader. Pak butterdejen ud, og udstik dejen med et glas, der har en diameter på 4-5 cm.
2. Læg butterdejsstykkerne på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids en kant på ca. 1 cm langs kanten af dejstykkerne, så du afgrænser, hvor fyldet skal ligge.
3. Pil løgene, og skær dem i ringe. Vend løgene med sennep.
4. Fordel løgene på butterdejsstykkerne. Skær gedeosten i skiver, og læg oven på løgene. Top med lidt frisk timian, og krydr med salt og peber.
5. Bag tærterne i ca. 15 min., til butterdejen er gylden og hævet i kanten. Server tærterne lune med et dryp balsamico, lidt olivenolie, frisk timian og lidt salt.
TIP: Er du ikke så begejstret for gedeost, kan du i stedet bruge fetaost.