To lækre snacks

To lækre snacks: miniburgere og tærter

Stil den lille sult med to lækre og nemme snacks, der er perfekte til store som små maver.. Få opskrifterne her

To lækre snacks: miniburgere og tærter

SLIDERS

– også kaldet miniburgere. Altid populære og perfekte i størrelse til en snack.

Miniboller: 

15 g gær

1½ dl lunkent vand

1 dl kærnemælk

1 tsk. salt

100 g groft speltmel eller grahamsmel

100 g durummel

125-150 g hvedemel

½ dl mælk til pensling

2 spsk. sesamfrø

400 g hakket oksekød

salt og peber

6 skiver ost

mayonnaise

1 bakke blandet salat

2 tomater skåret i skiver

ketchup

12 små pinde

1. Burgerboller: Opløs gæren i vandet, og tilsæt kærnemælk, salt, speltmel, durummel og halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt, mens du tilsætter mere mel, til dejen akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.

2. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Form hvert stykke til en lille bolle.

3. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og tryk dem flade, så de bliver ca. 1 cm høje. Lad bollerne hæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

4. Pensl bollerne med mælk, og drys med sesamfrø. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldenbrune.

5. Form kødet til 12 små bøffer, og tryk dem let flade. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne på en varm grillpande et par minutter på hver side. Skær osten i halve skiver, og læg dem på bøfferne, så den smelter.

6. Flæk bollerne, og smør med mayonnaise. Fordel salat, bøffer, tomat og ketchup i brødene. Fæstn med små pinde.

To lækre snacks: miniburgere og tærter

MINITÆRTER MED RØDLØG OG GEDEOST

De små butterdejstærter er superlækre som snacks. Server tærterne lune med lidt salt, olie og eddike.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(12 stk)

1 rulle butterdej

2 rødløg

2 tsk. grovkornet sennep

150 g gedeost som rulle

1 potte frisk timian

salt og peber

lidt balsamicoeddike

lidt olivenolie

lidt flagesalt

1. Tænd ovnen på 200 grader. Pak butterdejen ud, og udstik dejen med et glas, der har en diameter på 4-5 cm.

2. Læg butterdejsstykkerne på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids en kant på ca. 1 cm langs kanten af dejstykkerne, så du afgrænser, hvor fyldet skal ligge.

3. Pil løgene, og skær dem i ringe. Vend løgene med sennep.

4. Fordel løgene på butterdejsstykkerne. Skær gedeosten i skiver, og læg oven på løgene. Top med lidt frisk timian, og krydr med salt og peber.

5. Bag tærterne i ca. 15 min., til butterdejen er gylden og hævet i kanten. Server tærterne lune med et dryp balsamico, lidt olivenolie, frisk timian og lidt salt.

TIP: Er du ikke så begejstret for gedeost, kan du i stedet bruge fetaost.

► SE OGSÅ: 4 lækre burgere namnam

► SE OGSÅ: Pizza med percorino, ansjoser og tomat

► SE OGSÅ: 6 fantastiske vegetarretter