Tortilla med squash

Tortilla med squash

(6-8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/bagetid: ca. 50 min.
  • Ingredienser:
  • ½ kg kartofler
  • 1 mellemstor squash
  • 1 løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2-3 stilke frisk oregano (eller merian)
  • 6 æg
  • 2½ dl fløde (eller mælk)
  • 2 tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • boller/brød
  • lufttørret pølse

  1. Steg hakket løg klart iolie i en rummelig gryde.Tilsæt knust hvidløg oggroftrevne kartofler, oglad dem stege i ca. 5 min.under omrøring. Tilsætgroftrevet squash ogblade af frisk oregano.
  2. Pisk æg sammen medfløde, og krydr med saltog peber.
  3. Bland æggemassenmed kartoffel-squashblandingen,og fyld ien springform (24 cm)beklædt med bagepapir.
  4. Bag tortillaen ved 175grader i 20 min. dækkettil med bagepapir. Fjernpapiret, og bag videre ica. 20 min., til tortillaener lysebrun og helt mør.
  5. Servér kartoffeltortillaenskåret i firkantermed brød eller boller ogpølseskiver.