
Tortilla med squash
(6-8 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/bagetid: ca. 50 min.
- Ingredienser:
- ½ kg kartofler
- 1 mellemstor squash
- 1 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 2-3 fed hvidløg
- 2-3 stilke frisk oregano (eller merian)
- 6 æg
- 2½ dl fløde (eller mælk)
- 2 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- Tilbehør:
- boller/brød
- lufttørret pølse
- Steg hakket løg klart iolie i en rummelig gryde.Tilsæt knust hvidløg oggroftrevne kartofler, oglad dem stege i ca. 5 min.under omrøring. Tilsætgroftrevet squash ogblade af frisk oregano.
- Pisk æg sammen medfløde, og krydr med saltog peber.
- Bland æggemassenmed kartoffel-squashblandingen,og fyld ien springform (24 cm)beklædt med bagepapir.
- Bag tortillaen ved 175grader i 20 min. dækkettil med bagepapir. Fjernpapiret, og bag videre ica. 20 min., til tortillaener lysebrun og helt mør.
- Servér kartoffeltortillaenskåret i firkantermed brød eller boller ogpølseskiver.