Trifli med blommer

Trifli med blommer

En super lækker søndagsdessert, hvor vaniljecremen er gjort lettere og fløden helt droppet.

4

Trifli

  • 300 g blommer
  • 3 spsk rørsukker
  • ½-1 tsk stødt kanel
  • 12 amaretti-makroner – marcipanmakroner
  • Vaniljecreme:
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk sukker
  • 3 tsk hvedemel
  • korn af 1 fed vaniljestang
  • 1,5 dl sødmælk
  • Pynt:
  • Evt. citronmelisse

Sådan gør du:

  1. Flæk og udsten blommerne. Læg dem på en plade med bagepapir og drys sukker og kanel på. Bag dem ved 150° 10-15 min., så de stadig beholder deres facon. Lad dem afkøle og lav cremen imens. Pisk æggeblomme, sukker, mel og vaniljekorn i en gryde med mælk, bring cremen i kog og kog den igennem under omrøring. Lad den afkøle. Læg blommer, makroner og creme lagvis i glas og server, evt. med et blad citronmelisse.
  2. 240 kcal. pr. person Traditionel trifli 460 kcal. pr. person