Trifli med blommer
En super lækker søndagsdessert, hvor vaniljecremen er gjort lettere og fløden helt droppet.
4
Trifli
- 300 g blommer
- 3 spsk rørsukker
- ½-1 tsk stødt kanel
- 12 amaretti-makroner – marcipanmakroner
- Vaniljecreme:
- 1 æggeblomme
- 2 spsk sukker
- 3 tsk hvedemel
- korn af 1 fed vaniljestang
- 1,5 dl sødmælk
- Pynt:
- Evt. citronmelisse
Sådan gør du:
- Flæk og udsten blommerne. Læg dem på en plade med bagepapir og drys sukker og kanel på. Bag dem ved 150° 10-15 min., så de stadig beholder deres facon. Lad dem afkøle og lav cremen imens. Pisk æggeblomme, sukker, mel og vaniljekorn i en gryde med mælk, bring cremen i kog og kog den igennem under omrøring. Lad den afkøle. Læg blommer, makroner og creme lagvis i glas og server, evt. med et blad citronmelisse.
- 240 kcal. pr. person Traditionel trifli 460 kcal. pr. person