Wienergryde
Bacon, pølser og svinekød udgør hovedingredienserne i en ægte wienergryde, når den er bedst. Fin opskriften her.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min
- Kogetid: 40 min.
- Fryse-egnet
- ½ kg skinkekød (i strimler eller terninger)
- 125 g bacon (i tern)
- 2 spsk smør
- 2 mellemstore løg (delt i kvarte)
- 2 porrer (i skiver)
- 2 gulerødder (i skiver)
- salt og peber
- 1 tsk mild paprika
- 3 dl bouillon
- 1 dl fløde
- 125 g cocktailpølser
- 2 spsk majsstivelse
- Svits først baconternene i en gryde, tag dem op og tilsæt smørret. Lad det gyldne.
- Svits skinkekødet og derefter løg og porrer. Tilsæt gulerødder og krydr med salt, peber og paprika.
- Hæld bouillonen og fløden i og lad retten snurre under låg i 35- 40 min.
- Kom pølserne i de sidste minutter af kogetiden sammen med bacontern.
- Bring retten til kogepunktet og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til.
- Kartoffelmos smager godt til.