Harling Ross skin

Foto: Getty Images

Ansigtscreme mod akne

Harling Ross har fundet produktet, der løser alle hendes hudproblemer

”Dét ene produkt, jeg køber fra Amazon, når min hud slår ud" kan være redningen på dine urenheder – også til dig med sensitiv hud.

”Hvad er den bedste ansigtscreme til min hud?” er et spørgsmål, vi ofte stiller Google, vores omgangskreds af kyndige eksperter og andre, hvis hudtype – og dertilhørende problemer – kan minde om vores. Men svarene er mange – og forskellige.

LÆS OGSÅ: Er denne ansigtscreme til bare 100 kr. den bedste, der findes?

Der er cremen, makeupartisterne sværger til, som koster sølle 75 kroner, ansigtscremen, hvis salgstal steg 79.500 % inden for utroligt kort tid på Amazons hitlister, og nu også en creme med sneglesekret, der ifølge amerikanske Harling Ross skulle redde alt. Og vi mener ALT.

Harling Ross er tidligere assisterende moderedaktør på det amerikanske medie Man Repeller. Hun har fundet sin huds redningsmand i form af en koreansk ansigtscreme til under 300 kroner, som du også kan få i Danmark.

”Du kender teksten fra Ghostbusters temasang, ”If there’s somethin’ strange in your neighborhood/Who ya gonna call (Ghostbusters)”. Det er det, jeg tænker på, hver gang noget mærkeligt manifesterer sig på min ellers velopdragne hud, og der kalder jeg straks på Ghostbusters’ svar på hudproblemer: Benton Snail Bee High Content Steam Cream,” siger Harling Ross om produktet, hun opdagede i en problematisk hudperiode – og som reddede hende:

”Det var som om, en ond djævel havde sneget sig ind på mit badeværelse og erstattet alle mine cremer og tonere med flasker af pizzafedt. Det var slemt. Jeg var desperat.”

Snail Bee High Content Steam Cream, Benton, 189 kr.

Efter mange, lange timer med gennemlæsning af diverse produktanbefalinger fandt hun Benton’s ansigtscreme, hvis konsistens efter sigende er ”cremet uden at være fedtet og ikke irriterende for min sensitive hud,” forklarer Harling Ross, der ”straks bestilte det og bemærkede et fald i akne og rødme efter blot et par uger.”

Men, hvad er det, der virker så godt i produktet? Vi spurgte en ekspert.

”Skønhedsprodukter med sneglesekret har været anvendt i det antikke Grækenland, og det er et blandt mange ”sjove” ingredienser, der er eksperimenteret med gennem tiden. I de seneste år har især ”K-beauty”-produkter fra Korea udviklet serum, masker og cremer med snegleslim,” siger Daniela Fraser, der står bag hudplejeklinikken Complete Me og har mere end 25 års erfaring i faget som kosmetolog.

Hun har ikke prøvet produktet, men ud fra ingredienslisten er ikke hun ikke blæst bagover af begejstring og påpeger især, at der loves flere gavnlige effekter til problemhud, end der kan påvises.

”Sneglesekrets slimede konsistens kan tilføre fugt til huden, men ellers ikke levere noget yderligere ekstraordinært end mange andre alternativer,” siger Daniela Fraser, og sammenligner den særlige ingrediens med skønhedsbranchens favoritfugtfaktor – hyaluronsyre:

”Hyaluronsyre er en populær fugtfaktor, der naturligt produceres i huden, og som findes i planteverden eller produceres syntetisk for billigere penge. Både sneglesekret og hyaluronsyre optages kun i de øverste hudlag og har en kosmetisk fugtoppumpende effekt i huden, men kommer ikke i dybden.”

Vi er fortsat tændte på at prøve det ”magiske” produkt, som Harling Ross nærmest kalder det, men husker også på Danielas afsluttende kommentar.

”Det er da et lidt spændende produkt, men meget af det er fyld. Jeg er ikke selv overbevist om brug af sneglesekret, da der som skrevet findes masser af andre gode alternativer, som endda virker mere aktivt på huden end ”bare” at give fugt til huden – men ud fra ingredienslisten er det et kosmetisk og forskønnende ”her og nu”-produkt.”

For de helt nørdede har vi fået Daniela Fraser til at gennemgå det, der på skønhedsk’ kaldes ”INCI listen” – en fortegnelse over kosmetiske ingredienser, der skal sikre en ensartet nomenklatur inden for ingredienser i kosmetiske produkter

”Først og fremmest, vil jeg fastslå, at vi ikke ved, om ingredienserne er syntetiske eller naturlige, da dette ikke fremgår af listen,” siger Daniela Fraser. Vi går i dybden:

 • ”Sneglesekret filtreret” står som første ingrediens, og det vil sige, at det er nøgleingrediensen i dette produkt.
 • Den næste ingrediens er ”Glycerin”, også kendt som ”Glycerol” – en vandopløselig alkohol, som også er en kendt fugtbinder, der bevarer fugten i huden.
 • ”Butylene Glykol” er også en vandopløselig alkohol, som både fugter og giver viskositet til produktet. Da det står på 3. pladsen, er der meget i, og det er sikkert også tilsat som en stabilisator og konservering.
 • ”Cetyl Ethylhexanoate” er en viskositet og tekstur ingrediens, som giver konsistensen en glat og glidende effekt.
 • ”Cetearyl Olivate” er en fedtalkohol, der ligesom ”Cetyl Ethylhexanoate” giver cremen konsistens, og gør den glidbar.
 • ”Sodium Hyaluronate” er en saltform af hyaluronsyre – også vandbindende til overhudens hornlag.
 • ”Niacinamide” er det første rigtige aktive ingrediens på listen. Dette er et effektivt B3 vitamin – også kendt som nicotin syre, som kan forfine hudens struktur og derved udglatte eventuelle porer og fine linjer.
 • ”Stearic Acid” er en fedtsyre, som også giver en blød konsistens til selve produktet.
 • ”Behenyl Alcohol” virker som emulgator og binder vand og fedt sammen i produktet.
 • ”Phyto Squalene” er en udmærket antioxidant, som konserverer produktet og beskytter huden mod frie iltradikaler – stoffer, der kemisk set indeholder én eller flere uparrede elektroner, som kan beskadige bl.a. umættede fedtsyrer, proteiner og den genetiske arvemasse.
 • ”Bee Venom” er gift fra bier, der har været brugt i læbepomader, for at give en lokal irritation og hævede, svulmende læber. Formentligt bruges det her for at give fylde til hudens overflade.
 • ”Arbutin” er brugt som pigmenthæmmende middel på pigmentcellernes produktion af farvestof.
 • ”Adenosine” har en udglattende effekt på hudens overflade.
 • Så kommer der flere planteolier, der bruges som bæreolier og giver fylde til det færdige produkt sammen med flere fugtbindere.
 • Den næste interessante ingrediens er ”Salix Alba”, hvorfra salicylsyre kommer, men her burde umiddelbart stå BHA eller salicylsyre – BHA virker som en frugtsyre, dog mest anvendt til tilstoppede porer og uren hud. Det er altså en ”døråbner” for de andre ingredienser, så de optages bedre i overhuden.
 • Til sidst en række konserveringsmidler mod bakterier og svampe.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje, Hud og Skønhed