gunbritt, ida wohlert og natasja crone

Foto: Helle Moos

Kendte kvinder gik catwalk til årets Guldknap-show: "Det er et godt billede på, hvordan samfundet også kan være"

Stærke, talentfulde kvinder var blandt aftenens midtpunkt, da der lørdag skulle uddeles ALT for damernes Guldknap i forbindelse med magasinets 75-års fødselsdag. De skulle nemlig gå modeshow iført de nominerede designs - og der var både begejstring og ærefrygt i baglokalet inden showet.

Årets Guldknap-show var i år noget ganske særligt.

Det blev afholdt i lørdags, i Operaen i København, i forbindelse med ALT for damernes 75-års jubilæumsshow, hvor kendte og ikke-kendte kom for at fejre den aldrende Dame og ikke mindst se det fine modeshow.

Showet blev afviklet i forbindelse med kåringen af årets Guldknap-vinder, som for anden gang gik til Mads Nørgaard.

På catwalken gik en lang række kendte damer iført de nomineredes designs – og vi fangede nogle af dem før det store show for at høre, hvilke tanker de havde gjort sig optil

LÆS OGSÅ: Årets Guldknap-vinder: "Vi skal lave fantastisk almindeligt tøj til fantastiske almindelige mennesker"

Gun-Britt Zeller, frisør og indehaver af salonen Gun-Britt Coiffure 

Gun-Britt Zeller
Gun-Britt Zeller i Designers Remix.

Hvad er dit største modeøjeblik? 

”Det må være med Ivan Grundahl for mange, mange år siden. Det var i Nikolaj Kirke, og det var et fantastisk øjeblik. Og så er det her jo et stort øjeblik. Det (ALT for damerne, red.) bliver 75 år, og jeg har været med hos dem i rigtig, rigtig mange år, så jeg synes, at det er dejligt at få lov at være her og fejre – og at være sammen med så mange skønne kvinder.”

Hvordan har du det med at skulle gå catwalk?

”Det er jeg lidt nervøs over. For nu er jeg på den anden side af, hvor jeg plejer at være, og det er lidt grænseoverskridende. Det synes jeg.”

Ida Wohlert, tv-vært på Go'morgen Danmark

Ida Wohlert
Ida Wohlert i Mads Nørgaard.

Hvad er dit største modeøjeblik? 

”Det var, da jeg som snart 13-årig fandt en jordbærkjole i en genbrugsforretning. Det var første gang, det gik op for mig, at gud, en kjole kan gøre mig glad. Og det var bare et eller andet sted i provinsen ved et sommerhus, min familie havde lånt.”

Hvordan har du det med at skulle gå catwalk?

”Jamen, det er enormt sjovt. Nu var vi lige ude og lave en lille gangprøve før, og det gik op for mig, at man lige skal tænke sig om, hvor man går og står. Men først og fremmest er det en stor ære at være med til at hædre de nominerede. Dansk mode står stærkere end nogensinde, hvis du spørger mig. Jeg synes, at vi har så mange dygtige folk herhjemme, så jeg elsker at bakke op om det.”

Le Gammeltoft, DJ, iværksætter og CEO for Heartbeats.dk

Le Gammeltoft
Le Gammeltoft i Mads Nørgaard.

Hvad er dit største modeøjeblik?

"Det har nok været at få lov til at være DJ til rigtig, rigtig mange modeshows. Jeg har spillet en del til Guldknappen og har fået lov til at være med til hele det show med at afsløre en vinder. Det er ret fedt. Så det har altid været musikken, der har været indgangen til mit mode-take."

Hvordan har du det med at skulle gå catwalk?

”Det er så sjovt at få lov til at gå det her show i dag. Også fordi jeg synes, at jeg har en historik med Guldknappen, fordi jeg har været med i så mange år. Og der er nogle megaseje damer, der skal gå med. Så det bliver en fest."

Mia Wagner, erhvervskvinde og administrerende direktør i Freeway

Mia Wagner
Mia Wagner i Designers Remix.

Hvad er dit største modeøjeblik?

”Mit største modeøjeblik er det, jeg oplever lige nu. For jeg har aldrig nogensinde gået catwalk før, og jeg tænker ikke, at jeg nogensinde kommer til det igen. Så det her skal jeg bare eje og nyde så meget.”

Hvordan har du det med at skulle gå catwalk?

”Jeg føler mig simpelthen så privilegeret. Jeg er helt ydmyg over, at jeg får lov til at gå med. Jeg synes, at det er helt fantastisk at få lov at hylde nogle af de danske designere. Jeg er bare glad for at være en del af noget større i dag.”

Natasja Crone, journalist og vært på TV2 Nyhederne

Natasja Crone
Natasja Crone i Mads Nørgaard.

Hvad er dit største modeøjeblik?

”I virkeligheden er jeg alt for lidt forfængelig i forhold til den branche, jeg er i. Jeg kan simpelthen godt lide at rende rundt i joggingtøj og træningstøj. Og jeg går lidt for lidt op i det i forhold til, hvad jeg måske burde. Det er ikke en kæmpe interesse for mig. Jeg kan godt lide at kigge på tøj, og jeg kan bruge mange timer på Instagram en gang imellem, hvor jeg kan gå amok i alle mulige designere og sådan, men jeg er ikke sådan én, der render rundt inde i byen og kigger på dyre butikker. Jeg har ikke tålmodighed til det.”

Hvordan har du det med at skulle gå catwalk?

"Jeg har aldrig før prøvet at gå catwalk, og jeg tror også, at det kommer til at se dumt ud. Men det er sådan set ligegyldigt, for jeg synes, at alle de kvinder, der er her – i alle størrelser, aldre og alle mulige forskellige brancher – er et godt billede på, hvordan samfundet også kan være. Så det er ikke bare ens folk, der vejer det samme, som går ned ad den catwalk."

Nukâka Coster-Waldau, sanger og skuespiller

Nukâka Coster-Waldau
Nukâka Coster-Waldau i Designers Remix.

Hvad er dit største modeøjeblik?

”Det var faktisk i forgårs, hvor jeg var på Indlandsisen for at lave tv for Danmarks Radio. Jeg havde simpelthen den lækreste, kæmpe jakke på og hue og vanter, og jeg havde det bare rigtig godt. Jeg følte mig virkelig i ét med naturen og smuk og dejlig.”

Hvordan har du det med at skulle gå catwalk?

"Jeg synes, at det er hyggeligt, men også en kontrast. Som sagt har jeg lige været i Grønland i halvanden måned og rejst rundt med helikopter og speedbåd og flyvemaskine og vandret på Indlandsisen. Jeg landede i går aftes. Men jeg synes, at det er hyggeligt at se alle de smukke kvinder, der er her. Og jeg synes, at det er dejligt at leve et kontrastfuldt liv."

Se, hvad vi ellers skriver om: Guldknap