Slip for smerter og træthed, når du har menstruation

Foto: Alamy Slip for smerter og træthed, når du har menstruation

Menstruationssmerter

Menstruation: Sådan slipper du for træthed og smerter

Menstruation kan give gener, der bliver ved med at genere dig måned efter måned efter måned. Men det behøver den måske ikke.

Træthed. Det er helt normalt at være træt, når du har menstruation, men det bliver det ikke mindre enerverende af. Du bliver træt, fordi din krop mister blod, og den nemmeste løsning er at supplere med jern. Enten som et kosttilskud eller ved at spise masser af spinat, bønner og linser.

Mavesmerter. Får du slemme mavekramper i forbindelse med din menstruation, hjælper træning 30 minutter om dagen, ifølge undersøgelser fra American Congress of Obstetricians and Gynecologists. Helst aerobic eller gymnastik, for det sætter gang i blodomløbet og virker smertedæmpende.

Oppustet mave. Ser din mave ud, som om du er gravid under din menstruation, så er du ikke alene, 73 procent af alle kvinder lider af det. Underligt nok vides det efter utallige undersøgelser stadig ikke præcis, hvad det skyldes, men da meget af det er væske, er det en god ide at holde sig fra salt og alkohol. Og så skulle to gram nødder eller et tilskud af omega-3 hjælpe.

Kilde: Women's Health, Prevention

LÆS OGSÅ: Denne frugt giver dig et bedre sexliv

Se, hvad vi ellers skriver om: Menstruation og Oppustet mave