Michelle Kristensen ernæringsekspert
SPONSORERET indhold

Michelle Kristensen: "Truckerbad giver mig tid til motion"

Motion og sund mad giver den 30-årige foredragsholder og ernæringsekspert energi til en supertravl hverdag, men der er også plads til farverige drinks og lakridser.

Af: Susanne Knutzen Foto: Thomas A, Nicolai Mørk & PR
05. jan. 2015 | Sundhed | Fit living

HVAD BETYDER SUNDHED FOR DIG?
− Jeg arbejder meget, og træning og sund mad gør, at jeg er ovenpå fysisk og psykisk og ikke går kold på stress. Træning og en sund kost er også en investering i min krop, så jeg stadig kan hoppe og springe, når jeg bliver gammel.

HVILKEN FORM FOR MOTION DYRKER DU?
Jeg løber meget − det er en antistresspille for mig at være ude i naturen, hvor jeg kan lukke helt ned for al forstyrrende elektronik. Derudover svømmer og styrketræner jeg.

HVAD GIVER DET DIG AT DYRKE MOTION?
− Det giver mig ekstra timer i døgnet, fordi jeg får mere energi, jeg tænker klarere og er mere effektiv.

HVORDAN FÅR DU TID TIL MOTION?
− Det er en benhård prioritering. I dag har jeg f.eks. været i Go’ morgen Danmark og sidder nu i bilen på vej til Jylland, hvor jeg skal holde et foredrag. Jeg stopper på en rasteplads, hvor jeg skifter til løbetøj. Når jeg ankommer, løber jeg en tur inden mit foredrag. Og så har jeg en lille hemmelighed. Jeg går ikke altid i bad efter træning, men tager et truckerbad, fordi det er vigtigere for mig, min psyke og min krop at få trænet end badet.

HVORDAN SLAPPER DU ALLERBEDST AF?
− Jeg slapper af i min bil, når jeg har holdt et foredrag og har timers kørsel hjem en sen aften på motorvejen. Der er ingen trafik, det eneste lys er fra bilens lygter, jeg hører noget godt musik og lader tankerne flyde.

HVAD ER DIT BEDSTE SUNDHEDSTIP?
− Du må gerne være lidt egoistisk. Mange af de kvinder, jeg møder på mine bootcamps, har tilsidesat sig selv, fordi de vil være de bedste mødre og kærester. De er endt med at være trætte, har ingen energi og er ikke glade for deres spejlbillede. Men man må altså gerne have timer, hvor man prioriterer sig selv.

HVAD GØR DIG GLAD?
− Når jeg cykler i København på en solrig dag eller flyver ind over byen på vej hjem fra en ferie. Jeg får et sug i maven af glæde. København er en dejlig og fin lille storby, der har det hele. Og så er jeg altid glad i selskab med min familie, vi har et meget tæt bånd, og det værdsætter jeg utrolig meget.

HVORNÅR FØLER DU DIG ALLERSMUKKEST?
− Når jeg har ferie og opholder mig et solrigt sted. Efter en dag ved vandet, hvor jeg har fået sol på kroppen. Der er ikke brug for makeup, fordi det naturlige look er så fint og giver mig glød i kinderne. Mit hår bliver også dejligt lyst i solen i stedet for den leverpostejfarve, som jeg har her om vinteren.

HVOR ELSKER DU AT REJSE HEN?
− Alle steder med sol, men især Barcelona, fordi den både er storby og strand. Jeg rejser også til New York en gang om året. Byen har en god puls, og jeg får masser af inspiration. De er meget længere fremme på sundhedsfronten, og der er masser af gode steder at spise og shoppe. Og så er folk utrolig søde.

HVAD GÅR DU ALDRIG PÅ KOMPROMIS MED?
− Slatne grønsager, det skal man altså ikke spise. Kød og æg vil jeg også have fra økologiske dyr, der har haft et godt liv og ikke er pumpet med alt muligt skidt.

TÆNKER DU OVER, HVAD DU SPISER?
− Det har jeg gjort hele mit liv, fordi jeg har haft problemer med vægten. Før var jeg tit på slankekur, men i dag tæller jeg aldrig kalorier. Jeg sørger for at spise mad, der giver energi og næring. Jeg holder mig fra brød, ris og pasta − det spiser jeg kun, før jeg skal træne, eller når det er et nydelsesmåltid. Min krop har det bedre, når jeg ikke får de tunge kulhydrater.

HVAD ELSKER DU AT SPISE?
− Jeg elsker virkelig mange ting, men spiser meget efter sæson Om vinteren kan jeg lide en god bøf, bagte rodfrugter, en lækker suppe. Men det, jeg allerbedst kan lide, er at blive overrasket. Jeg elsker mad, som folk har lavet til mig. Fordi jeg laver så eget mad i mit arbejde, er det skønt, at andre serverer et lækkert måltid for mig.

NÅR DU SKAL SYNDE, HVAD SPISER DU SÅ?
− Desserter og Johan Bülow-lakridser. Sjusser og drinks, jo mere farverigt, jo bedre. Jeg er også meget enten-eller, når det gælder drinks og kage. Jeg kan altså ikke bare spise to teskefulde af en lækker kage… næ, næ, man kan lige så godt gå all in.

HAR DU EN DÅRLIG VANE?
− Jeg er et stort rodehoved, ikke i forhold til mit arbejde, hvor jeg er kontrolfreak og har alt i kalender. Men derhjemme er mine skabe et stort rod. Jeg gad godt have et oprydningsgen, for det er så kedeligt at vaske tøj og rydde op.

HVIS DØGNET HAVDE 25 TIMER, HVAD VILLE DU SÅ BRUGE DEN SIDSTE TIME PÅ?
Den ene halvdel på at sove og den anden på at feste mere.

HVAD ER DIN STØRSTE SPORTSPRÆSTATION?
− Mit første maraton, som jeg løb i København i 2007, og jeg har også cyklet med Team Rynkeby til Paris i 2011. Det var en lang, hård kamp for især min bagdel − det gjorde virkelig ondt.

HAR DU EN FAVORITKOGEBOG?
− Mine egne er jo vildt gode − ha ha. Jeg er også stor fan af Green Kitchen Stories, deres mad er så fin, lækker og sprød.

I MIT KØLESKAB ER DER ALTID…
− Spidskål, squash, æg og mandelmælk.

I MIT KØKKEN FINDER MAN ALDRIG…
− Kærgården, stegemargarine og buræg.

SE OGSÅ: Camilla Bendix tester Michelle Kristensens bootcamp

SE OGSÅ: Michelle Kristensens broccoliboller

SE OGSÅ: 3 kvinder fortæller: Her er vores bedste kur