Sjov teknik: Rå puder fra HendesVerden
Foto: Jens Hemmel

Sjov teknik: Rå puder fra HendesVerden

Sjov teknik: Rå puder

Del på

Kloakdæksler er ofte smukt dekorerede, og mønstrene er lige til at overføre til stof.

Af lotte 02.maj.2015 Håndarbejde

Rå puder

Du skal bruge: Artists Paintstiks (oliefarveblyanter til tekstil)  0,60 m bomuldssatin (begge dele fra Spektrum, spektrumtextil.dk)  0,60 m bagsidestof  2 m neonfarvet piping (fra Betty P, bettyp. dk)  Monteringspude 40 cm i diameter til lille pude  Monteringspude til stor pude sys af fyldevat og 0,60 cm lagenlærred.

Børst kloakdækslet fri for snavs, og læg stoffet glat på dækslet. Læg noget tungt i hvert hjørne, så stoffet ikke forskubber sig. Oliefarverne er ”selvhelende”, så den yderste spids skal skrælles af, inden farven kan bruges. Efter brug heler farven igen. Opbevar den i en tæt plasticpose. Skravér/tegn hen over stoffet med oliefarveblyanten, så motivet kommer til at stå nogenlunde ens hele vejen rundt. Lad stoffet ligge i 48 timer, inden det stryges i 30 sekunder på begge sider af stoffet med bagepapir over.

Montering: Klip stoffet til, så det bliver 41 cm i diameter til den lille pude og 59 cm til den store pude. Klip til både for og bagside. Hæft, og sy pipingen fast langs trævlekanten på pudens forstykke ret mod ret med 1 cm sømrum. Hæft og sy for- og bagsiden sammen ret mod ret med 1 cm sømrum med pipingen imellem lagene. Lad en åbning stå til at vende igennem. Pres sømrummene fra hinanden, og vend retten ud. Læg puden i betrækket, og sy åbningen til i hånden.

Hendes Verden nr. 18/2014

► SE OGSÅ: Skønne lakridskonfektpuder

► SE OGSÅ: Flotte puder med stjerner

Del på
Kommentarer (0)

Henter...