Opskrift på moderne rugbrød med svedjerug
SPONSORERET indhold

Moderne rugbrød med svedjerug

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er nemmere end du tror at bage dit eget rugbrød.

Af: Claus Meyer Foto: Line Thit Klein
03. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

2 rugbrød:
400g knækkede rugkerner

400g svedjeugmel
eller 450 g. alm. rugmel
400g hvedemel

100g græskarkerner

100g øko solsikkekerner

100g øko hørfrø

30 g salt

30g mørkt sukker

1 mørk øl, 33cl.

9 dl vand

4-5 dl rugbrødssurdej
5 g gær.

Sådan laver du rugbrød:

  1. Rør alt sammen, det skal have konsistens som en frisk rørt mørtelmasse.
  2. Tag 4 dl af dejen fra til næste gang – det er nu din surdej til næste gang. Stil surdejen i køleskabet.
    Fordel dejen ud i 2 smurte rugbrødsforme.
  3. Lad dem hæve på køl i 24 timer eller ved stuetemperatur i 10-12 timer.
  4. Nu skal dejen helst have løftet sig ½ -1 cm – er den ikke det stiller du dem varmt til det sker.
  5. Bag dem ved 200 grader i ca. 45-60 min.
  6. Brødene er færdige når temperaturen inde i midten af brødet er oppe på 97 C.
  7. Tag brødene ud og vend dem på hovedet med formen på som låg – en times tid.
  8. Opbevar i en pose på køl eller i en brødkasse.


Få opskriften på surdej her