Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Skøn rabarbertærte med mandler.

Opskrift på rabarbertærte med mandler

Rabarbertærte med mandler

Kombinationen af noget sødt, syrligt, sprødt og cremet findes i denne lækre rabarbertærte. Den er velegnet til en kop te eller kaffe, men kan også serveres som dessert med vanilje- eller jordbæris.

Bedømmelse
Rabarbertærte med mandler til 10 personer

Rabarbertærte med mandler

 

Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: mindst 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.


Tærtedej:
200 g smør (små stykker)
275 g hvedemel
1 spsk sukker
1 lille æg
evt. 2-3 tsk vand (koldt)


Fyld:
250 g rababerstilke (uden blade)


Mandelfyld:
75 g mandler (usmuttede, finthakkede)
150 g sukker
1 vaniljestang
200 g smør (blødt)
4 æg (sammenpiskede)
40 g kartoffelmel


Tilbehør:
Evt. flødeskum eller is

Sådan laver du rabarbertærte med mandler


Tærtedej:

1. Smuldr smør i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med ægget og evt. lidt vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.

2. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter). Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel.
Forvarm ovnen til 225 grader og sæt tærten i ovnen. Skru ned til 200 grader og bag ca. 15 min.


Fyld:

1. Rør mandelfyldet sammen af mandler, sukker, kornene af vaniljestangen, smør, æg og kartoffelmel.

2. Kom fyldet i den forbagte tærteform og læg stykker af rabarber ovenpå.

3. Bag tærten ved 175 grader, til fyldet er stivnet (ca. 30 min.).

4. Servér friskbagt evt. med flødeskum eller is.

Ingredienser

9

Tilberedning

ca. 1 TIME 55 MIN.

Type

Kage

Specialkost

Kategori

Bagværk

Nationalitet

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok