Rabarbertærte med mandler
Foto: Thomas Hergaard | Skøn rabarbertærte med mandler.
Hjemmet

Opskrift på rabarbertærte med mandler

Rabarbertærte med mandler

Del på

Kombinationen af noget sødt, syrligt, sprødt og cremet findes i denne lækre rabarbertærte. Den er velegnet til en kop te eller kaffe, men kan også serveres som dessert med vanilje- eller jordbæris.

Af Katrine Klinken 06.jan.2016 Mad

1 TIME 55 MIN.

Rabarbertærte med mandler til 10 personer

Rabarbertærte med mandler

 

Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: mindst 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.


Tærtedej:
200 g smør (små stykker)
275 g hvedemel
1 spsk sukker
1 lille æg
evt. 2-3 tsk vand (koldt)


Fyld:
250 g rababerstilke (uden blade)


Mandelfyld:
75 g mandler (usmuttede, finthakkede)
150 g sukker
1 vaniljestang
200 g smør (blødt)
4 æg (sammenpiskede)
40 g kartoffelmel


Tilbehør:
Evt. flødeskum eller is

Sådan laver du rabarbertærte med mandler


Tærtedej:

1. Smuldr smør i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med ægget og evt. lidt vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.

2. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter). Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel.
Forvarm ovnen til 225 grader og sæt tærten i ovnen. Skru ned til 200 grader og bag ca. 15 min.


Fyld:

1. Rør mandelfyldet sammen af mandler, sukker, kornene af vaniljestangen, smør, æg og kartoffelmel.

2. Kom fyldet i den forbagte tærteform og læg stykker af rabarber ovenpå.

3. Bag tærten ved 175 grader, til fyldet er stivnet (ca. 30 min.).

4. Servér friskbagt evt. med flødeskum eller is.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...