Julefrokost
SPONSORERET indhold

6 originale ideer til en sjov julefrokost med familie, venner eller kollegaer

Vi har samlet 6 sjove aktiviteter, du kan lave til julefrokosten med veninderne, familien og kollegaerne.

Af: Amalie Louise Larsen Foto: Getty Images
12. okt. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Årets julefrokost skal naturligvis indeholde god mad i massevis, upassende mængder snaps og rigeligt med festlig musik.

Men skal årets julefrokost være mere end blot sild, rødkål og snakke henover dansegulvet, kan du gøre dagen uforglemmelig med en sjov aktivitet eller et festligt indslag.

Vi har samlet 6 bud på sjove aktiviteter til jeres fest – både til de aktive, de festlige og de lækkersultne.

LÆS OGSÅ: Julefrokost på budget: 5 komplette looks under 1.000 kr.

1. Træn måløjet

Intet samler et selskab som et sjovt spil, krydret med gode drinks. Slæb derfor dine venner eller kollegaer med til en af de utallige barer rundt om i landet, hvor I kan spille alt fra petanque og dart til bowling eller bordtennis. Giver I jer lidt ekstra, kan I som bonus blive godt sultne, inden I skal videre til det helt store julebord.

Generator i København kan I samle det hele og spille både petanque, shuffleboard og diverse andre småspil, mens I på Boulebar  kan slå jer løs i det franske spil, inden I nyder en komplet fête nöel-menu. Er du ferm med en bowlingkugle, kan du også tage selskabet med til en af de mange bowlinghaller i landets største byer. Udvalget er enormt. Bordtennis kan du bl.a. spille på Dupongbar i København og på Shen Mao i Aarhus.

2. Få styr på juledansen

Er I en danseglad venindeflok, kan I gøre julefrokosten sjovere ved at lære nogle nye dansemoves, som I passende kan vise frem senere på aftenen. Lær f.eks. at twerke, poledance, breakdance – eller noget helt fjerde. Mange dansestudier tillader desuden, at I pifter dansen op med lidt alkohol undervejs, skulle I have brug for lidt flydende mod, inden I ryster numsen foran andre.

Der findes et utal af firmaer, som tilbyder dansetimer i alle landets større byer. Det hele afhænger af, hvilken type dans, I er til. F.eks. kan I lære at poledanse hos Elitepole i København eller svinge hofterne med ’Vild med Dans’-danseren Thomas Evers Poulsen. 

3. Kravlenisser for en dag

Skal der mere fart over feltet, kan I krydre jeres julefrokost med en klatretur inden maden. Der findes et utal af services, som tilbyder forskellige klatreoplevelser – lige fra bouldering til klatring i træerne. Aktiviteten er blandt de mere aktive på denne liste, men den vil uden tvivl give plads i maven til julemaden og sjove anekdoter til middagssnakken.

Hos Boulders  kan I hænge jer i klatrevægge i landets tre største byer, mens Blocks and Walls tilbyder boulder-kurser i København. Vil I en tur i trætoppene, kan I bl.a. booke en tid her  eller her.

4. Lav jeres egen julemad

Ingen julefrokost uden god, velsmagende mad. Men i stedet for at bestille udefra, kan I gøre en fest ud af at kokkerere maden sammen – og dyste i, hvem der er bedst. Der findes efterhånden en del virksomheder, som tilbyder madlavningskurser i alverdens udgaver – herunder i julefrokost-kategorien. Aktiviteten er i den dyre ende, men her får I også god tid til at snakke, drikke kokkevin og kokkerere i hinandens selskab, ligesom I kan gå hjem med ny madviden. Er I mere til de våde varer, kan I også snuppe et cocktailkursus, der med garanti vil være en underholdende oplevelse.

Blandt de mest kendte madkurser er Meyers Madhus og Timm Vladimirs Køkken, som begge udbyder julefrokost-specials. Er du på jagt efter et godt cocktailkursus, kan du læse med her  eller her.

5. Smag jer igennem snapsen

Vil du hellere nyde end yde, kan du også krydre julefrokosten med en god omgang alkoholsmagning, hvor du og dit selskab kan fortælle røverhistorier, mens I sipper gode drikke. Smagsoplevelserne kommer både i whisky-varianten, med jule-koryfæen snaps eller med portvin, gin og alverdens andre alkoholiske varer. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Bagefter kan I vælte hjem til lidt god mad, hvis I altså ikke vælger at kombinere de to.

Prøv bl.a. en ginsmagning hos Smag Først, der både findes i København og Aarhus, eller spring ud i en cidersmagning hos Holm Cider i København. Kommer julen helst med portvin, kan du bl.a. prøve Kjær Sommerfeldts smagning, der også foregår både i København og Aarhus, eller Portvinsbaren  i København, hvor I bl.a. kan spille portvinsbanko. Vil I spare penge, kan I også smage jer igennem de våde varer derhjemme – det eneste, det kræver, er lidt forberedelse.

6. Julequiz i lange baner

Hvem opfandt gløgg? Og hvad hedder Whams mest kendte julesang? Quizzer i alverdens udgaver kan vække selv den sløveste fest – særligt, hvis quizzen er gennemtænkt, sjov og ikke fuldstændig umulig. Hiv dine venner eller kollegaer med på en brun bodega, der holder quiz-aftener, eller lav en hjemmelavet udgave, hvor du quizzer selskabet i personlige spørgsmål. Her er internettet din ven. Leg med gamle Facebook-opslag, lav en Jeopardy-quiz eller undersøg, hvor det nu lige var, at kollegaen boede, da hun var lille. Kan du ikke finde på din egen, sjove quiz, kan du altid tage en af ALT.dks mange quizzer med under armen. Er vi i den mere lumre afdeling, kan I også forsøge jer med Penisprøven  eller Kussequizzen.

Mangler du gode ideer til tøjet, makeuppen eller menuen til julefrokosten, kan du læse meget mere her

 

Anbefalet til dig