Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Julefrokost 2018 - Gode guides og opskrifter

Lækre opskrifter til julefrokost

Det behøver ikke at tage lang tid at lave en velsmagende julefrokost. Se med her og få opskrifterne på en lækker julefrokost med det hele.

Fx sild med karry og æg, confiterede andelår, medisterpølse med sennepsbønner og rullepølse med portvinssky. 

God stil til din julefrokost

Vi har også en guide til, hvordan du lægger en flot makeup, der holder hele aftenen, shoppingguides med outfits til under 1.000 kr. og meget mere.

vis
mere

Historien om den danske julefrokost

I dag hører julefrokosterne til julens vigtige kulinariske og sociale skikke. I mange familier er der tradition for at samles til julefrokost 1. eller 2. juledag med traditionel julemad og med frokostretter som sild, smålunt og sylte med øl og snaps.

Men julefrokosten er især blevet et begreb på arbejdspladserne. I 1800-tallet var det almindeligt at mødes med kollegerne og ønske hinanden glædelig jul lige inden julehelligdagene, normalt over et glas sherry e. l. - evt. med en småkage til.

Under den tyske besættelse (1940-45) var det småt med forlystelserne, og mange sociale sammenkomster blev forhindret og besværliggjort af spærretiden.

Derfor begyndte mange arbejdspladser at arrangere særlige julefrokoster i julemåneden, hvor man kunne samles i festligt og hyggeligt samvær.

Dette var delvis inspireret fra Sverige, hvor mange arbejdspladser holdt julefrokoster på Luciadagen den 13. december.

Fra 1950'erne udviklede julefrokosterne sig til egentlige fester også med underholdning og dans. I dag er julefrokosten en af årets vigtigste sociale sammenkomster på mange arbejdspladser.

(Kilde: Hjemmets store juleleksikon)

Hjemmelavet leverpostej julefrokost

Til en god julefrokost hører sig en lækker hjemmelavet leverpostej til.

Du finder julefrokost opskrifter fra Hjemmet, Hendes Verden, Boligliv, ALT for damerne, Eurowoman og Fit Living.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Jul, Utroskab, Sund julemad, Kjoler, Fisk, Makeup, Leverpostej, Rejer, Brød, Jalousi og Sild