Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på ribbensteg
Foto: Line Thit Klein Sådan laver du en lækker ribbensteg med masser af saft og kraft - og ikke mindst: SPRØD svær.

Ribbensteg med sprød svær

Klassisk ribbensteg med sprød svær

En lækker ribbensteg med sprød svær er altid populært - her får du den helt klassiske og enkle opskrift på god gammeldags ribbensteg.

clock en time, 30 minutter
printer Print
plate Ribbensteg til 8 personer
  • 1,2 kg ribbensteg
  • 1½ tsk salt
  • 3-4 laurbærblade

Tilbehør: Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili

Sådan laver du ribbensteg med sprød svær

  1. Gnid salt ind i sværen på ribbensstegen og kom laurbærblade ned mellem sværene.
  2. Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden. Sæt stegen i en kold ovn og tænd ovnen på 200 grader.

    PRØV OGSÅ: Lækker konfekt til de voksne

  3. Steg ribbensstegen i 1½ time, indtil den er gennemstegt og sværen er sprød. Hvis sværen ikke er sprød, når stegetiden er forbi, kan du tænde for grillen i ovnen, men hold øje med varmen, så sværen ikke bliver mørk.

    LÆS MERE: Julens bedste flæskesteg

  4. Lad stegen hvile 10-15 min., før den skæres i skiver. Server skiver af ribbensteg f.eks. sammen med sprød rødkålssalat.

    SE MERE: Lav den perfekte julemiddag uden stress
Se, hvad vi ellers skriver om: Ribbensteg, Svin, Dansk mad, Julemad, Julefrokost, Steg og Hovedret