Julens bedste flæskesteg
SPONSORERET indhold

Julens bedste flæskesteg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den skal bare være perfekt, julens flæskesteg, og det er faktisk ikke spor vanskeligt at opnå. Hele kunsten består i at få kødet saftigt og sværen sprød. Følg opskriften og de gode råd her, så er der ingen grund til nervøsitet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
01. dec. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
Flæskesteg til 6-8 personer | Total: en time, 40 min

Ingredienser

Julens bedste flæskesteg

1 ½-2 kg svinekam med svær og uden ben
salt og peber
laurbærblad
5 dl vand


Sauce:
20 g smør
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl sky (suppler evt. med vand)
salt og peber
kulør


Tilbehør:
kartofler evt. brunede og rødkålssalat

Sådan laver du julens bedste flæskesteg


1. Rids sværen helt ned til kødet med en ½ cm´s mellemrum - undgå at ridse i selve kødet. Drys sværen med groft salt.

2. Vær omhyggelig med at få saltet ned mellem alle sværene.

3. Hæld vandet i en bradepande, læg en rist over, og læg kødet på risten. Læg evt. sammenkrøllet alufolie under kødet, for at få det til at ligge så vandret som muligt.

SE OGSÅ: Alle vores andre skønne opskrifter på julemad - klik her

4. Sæt stegen i den kolde ovn. Tænd på 200 gr. og giv stegen 1 ½ time. Hvis stegen ikke er sprød sættes temperaturen op til 250-300 gr.

5. Hvis den er sprød fortsætter man ved 200 gr. Hæld skyen fra på dette tidspunkt, så får du den sprødeste svær.

6. Steg nu videre til kødet har opnået en centrumstemperatur på 65 gr. og tag stegen ud af ovnen.

7. Skum skyen for fedt. Smelt smør i en gryde og rør melet i. Spæd med vandet. Kog saucen igennem nogle min. under omrøring. Smag til med salt og peber.

8. Skær sværene af kødet og del dem. Skær kødet i tynde skiver og pynt med sværene.

Anbefalet til dig