model hos max mara 2020/2021

Foto: Daniele Venturelli/Daniele Venturelli/Getty Images Da Max Mara viste deres A/W 21-kollektion under modeugen i Milano tilbage i februar måned, var samtlige modeller iklædt smokey eyes.

Guide til smokey eyes

Her er 8 tips til, hvordan du nemt laver smokey eyes

Intet siger fest, som smokey eyes! Men hvordan lægger du øjenmakeuppen, der fremhæver dine øjne og får dem til at virke dragende? Kig med her, når vi guider til, hvordan du nemt laver smokey eyes. Trin for trin.

Om du skal til galla, stor fødselsdagsfest, bryllup eller bare synes, at din hverdagsmakeup trænger til en opgradering på en tirsdag, så er der særligt ét makeuptrick, som altid fungerer: smokey eyes.

Med ganske få strøg med en øjenskygge og lidt mascara, giver du dine øjne ekstra kant og intensitet – og du kan være med på tendensen uanset din øjenfarve.

LÆS OGSÅ: Sådan ved du, om du har makeup-allergi

Vi har spurgt Diors makeupartist, hvordan man nemt kan trylle de frække øjne frem trin for trin, og her får du resultatet med billeder og forklaringer. Trin for trin.

Det eneste du skal bruge, er en sort eyeliner, en god mascara og en øjenskyggepalette i dine yndlingsfarver. Så er du klar!

8 trin til de perfekte smokey eyes

3605970936099.jpg

Eyeshadow Primer Potion, Urban Decay, 165 kr.

1. Start med at påføre en øjenskyggebase, der forlænger holdbarheden og får din øjenskygge til at sidde samme sted hele aftenen – også selvom du har det varmt på dansegulvet. På den måde undgår du, at du et par timer inde i festen kigger dig i spejlet og ser, at din øjenskygge sidder i kager på øjenlåget.

2. Hele hemmeligheden bag et sæt vellykkede smokey eyes er en god, blød eyeliner eller kohl, som giver farve og intensitet – og er med til at markere dine øjne.

Optegn et "katteøje" med en fed, mat kohlblyant (fremfor en flydende eyeliner) som base for dit smokey eye. Læg kohlen langs den øverste og nederste vippekant samt på den våde kant i øjet. Brug så en pensel til at tone den tegnede streg ud med.

Bonustip: Når du bruger en kohlblyant frem for eyeliner, holder farven længere. Nogle eyelinere kan godt have svært ved at hæfte på den våde vippekant.

3. Læg en mørk øjenskygge på hele øjenlåget og blend den godt sammen med kohlen, for at opnå en mere intens farve. Det vil sige fra øverste vippekant til globelinjen (hulningen under brynbenet, red.). Brug en lidt fastere pensel til dette.

Fjern gerne overskydende øjenskygge fra penslen ved at 'banke' den mod håndleddet, så øjenskyggen ikke drysser ved påføringen og ender med at ligge på dine kinder.

Bonustip: Synes du, det er svært at finde ud af, hvor langt ud din øjenskygge skal gå, så læg din pensel på siden af dit ene næsebor og op til din yderste øjenkrog. Farven må ikke gå ud over denne linje.

4. Blend farven udad i samme retning som kohlen/"katteøjet". Til at blende de forskellige øjneskyggefarver sammen har du brug for en blød og ikke alt for fast øjenskyggepensel, så overgangene glider sammen og skaber det "røgede" look.

5. Læg den lyse øjenskygge på øverste del af øjenlåget og op til brynene.

6. Kom lidt highlighter lige under øjenbrynet og i øjenkrogen for at skabe endnu mere fokus på øjnene.

7. Fuldend dit look med masser af sort mascara på de øverste vipper, det kan et smokey eye sagtens klare. Buk eventuelt vipperne først, så de buer smukt og ser ekstra lange ud. Påfør så din mascara i zigzag-bevægelser fra vipperødder til -spids. For mere volumen, gentag et par gange.

8. Læg til sidst mascara på de nederste vipper med en lille pensel, så det kun er rødderne, der farves. Det giver et mere intenst resultat.

Hvilke nuancer passer bedst til mine øjne?

Hvis du har brune øjne...

Har du brune øjne, kan du stort set bære alle brunlige nuancer, men de varme varianter giver lidt mere liv til dine øjne. Pas på, at tonen på farven ikke matcher dine øjne for meget, så den konkurrerer med din øjenfarve frem for at fremhæve den. Gå hellere efter en farve, der er en tand lysere, end den er mørk.

Hvis du har blå øjne...

Hvis du har blå øjne, vil en varm kobberfarve være med til at fremhæve din øjenfarve, mens en kold og mat nuance vil give dine øjne et mere moderne hverdagslook eller gøre dig festklar, hvis den kombineres med en sort kohl på øjets våde vippekant.

Hvis du har grønne øjne...

Hvis du har grønne øjne, vil en brunlig øjenskygge med et hint af aubergine eller blomme fremhæve din øjenfarve. En lysere brun, der hælder mod okker eller sandfarve, vil derimod egne sig perfekt til smokey eyes til hverdag.

Artiklen er udgivet første gang i 2017. Opdateret og genudgivet i 2020.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Makeup, Nytår og Julefrokost