Julefrokostmad – de skønneste opskrifter til julens fester

Julens fester

Når juletiden nærmer sig, kan vi også begynde at glæde os til årets julefrokoster. Men hvad skal du servere? Få inspiration her på siden, hvor vi har samlet de skønneste opskrifter til julens fester.

Nemme og lækre opskrifter

Om du er til den traditionelle eller mere moderne julefrokost-mad, finder du masser af lækre opskrifter, som er nemme at lave. Så får du nemlig også god tid til at nyde dine gæster.

Læs mere

Den traditionelle julefrokost

Drømmer du om en traditionel julefrokost med det hele, kan du trygt gå på opdagelse her på siden. Vælg for eksempel den klassiske ribbensteg med sprød svær, som vil stå flot på midten af bordet og faktisk har en overraskende enkel opskrift.

Frikadeller er også altid populære på julefrokost-bordet, og særligt hvis du giver dem et tvist af jul. Prøv vores opskrift på julefrikadeller med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød, eller giv dig i kast med lun leverpostej a la mormor, der også er en af julens favoritter.

Søger du inspiration til kold julefrokost-mad? Så kig for eksempel på disse opskrifter:

Moderne julefrokost

Vi er vilde med mormors julefavoritter, men indimellem kan det også være skønt at prøve noget nyt. Vil du overraske dine gæster eller vennerne til sammenskudsgildet, så se nærmere på vores moderne julefrokost-opskrifter med et strejf af tradition.

Det kunne være sprøde poussiner med blomkålssalat eller rimmet torsk med grape og julesalat. Netop salater er ofte et kærkomment indslag midt i den tunge julefrokost-mad. Prøv en salat med hvidkål, appelsin, fennikel og vanilje, eller lav en lækker appelsincarpaccio med mynte og kakaonibs.

En let anretning kunne også bestå af oste med dadler, valnød og figenrelish. Har du god tid, så server ostene med hjemmelavede crackers eller fladbrød med valnød og syrlig tranebær. Det er ikke en nødvendighed, men vil helt sikkert være umagen værd.

julefrokost-med-mormors-favoritter.jpg

Glem ikke snapsen

Til enhver julefrokost hører selvfølgelig julesnaps. Sæt flasken direkte på bordet, eller pift snapsen op med vores nemme opskrifter. Prøv for eksempel den lækre julesnaps med chili og rosmarin, eller lav pebersnaps med pink grape, hvis det skal smage lidt mere af sommer og sol.

En kaffesnaps med Drambuie og skotsk whisky vil helt sikkert også glæde dine gæster, og savner du en gin og tonic i juletiden, så prøv Kæphesten med akvavit og tonic. Den har længe været populær på de danske cocktailbarer og vil helt sikkert også være det til din julefrokost.

Skønne desserter

Oven på al den lækre julefrokost-mad, mangler vi blot lidt skønne desserter. Du kan vælge en let osteanretning som camembert med knækbrød, figner og dadler eller gå efter lidt sødere sager.

Christmas Custard er et lækkert alternativ til den klassiske risalamande, men en julekage eller -tærte gør sig også flot på julefrokost-bordet. Vælg for eksempel mellem disse tre favoritter:

Velbekomme og rigtig god julefrokost.