Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hjemmelavet knækbrød.
Foto: Maria Kejser Petersen Hjemmelavet knækbrød.

Hjemmelavet knækbrød

Camembert med knækbrød, figner og dadler

Et frøknækbrød kan sætte prikken over i’et på en god osteanretning. Server frisk frugt og rosmarinhonning til. Opskrift af Mette Helbæk.

4 personer
Print

Knækbrød:
100 g hørfrø
50 g chiafrø
125 g græskarkerner
125 g solsikkefrø
1 spsk nigellafrø (kan udelades
eller erstattes af 1 tsk kommen)
1 tsk salt
½ l vand
1 æg

Rosmarinhonning:
flydende honning
2 stilke rosmarin

Desuden:
200 g god camembert
dadler og frisk frugt, f.eks. pærer, til servering

Sådan gør du

Knækbrød:
Bland alle ingre-dienser på nær æg sammen i en beholder, sæt låg på, og lad knækbrødet stå på køkkenbordet i minimum 3 timer, gerne natten over. Sæt ovnen på 150 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir, og rør ægget sammen med frøblandingen. Fordel blandingen på papiret. Bag knækbrødet i ovnen i ca. 1 time, til det er helt tørt og sprødt. Skær det i firkantede stykker.

Rosmarinhonning:
Hak ­rosmarinen fint, og bland den med honningen. Server knækbrødet sammen med ost, honning og tørret/frisk frugt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Julefrokost, Sund julemad, Brød, Dessert og Dadler