 
        Snaps med slåen og snaps med klitrose
Til alle jer, der holder af det klassiske frokostbord med lækker snaps, får i her to opskrifter på hjemmelavet snaps med slåen og snaps med klitrose...
1 flaske snaps
Snaps med slåen:
- Pluk en mængde slåen, der svarer til indholdet af et honningglas.
- 1 flaske (billig) vodka
- Evt. lidt honning til at søde med
- en flaske klar snaps
- 3 dl friske hyben eller en håndfuld tørrede hyben
Snaps med klitrose
- Endnu et eksempel på en meget enkel kryddersnaps.
- Klitrosens mørke hyben har siddet længe nu, men finder du dem, skal de tørres helt og derefter overhældes med snaps.
- Lad snapsen trække ca. 4-5 uger.
Snaps med klitrose
- Pluk ca. 3 dl hyben.
- Klip blomst og stilk væk. Fjern evt. kernerne, men det er ikke nødvendigt.
- Blend blot hele hyben i en foodprocessor og hæld en flaske klar snaps over, så det dækker – f.eks. Brøndum Snaps Klar, Klar Svendborg eller Bornholmer Akvavit.
- Snapsen kan også laves af en håndfuld tørrede hyben.
- Lad snapsen trække 4-6 uger i en tætsluttende beholder. Efter lagring skal snapsen filtreres.
- Snapsen fortyndes med klar snaps til passende smag og styrke.
- Nydes ved stuetemperatur.
Julens dejligste opskrifter
- 
    
          Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
- 
    
          12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
- 
    
          5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
- 
    
          Jødekager: Den bedste opskrift
- 
    
          Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
- 
    
          Blomsterbergs brunkager
- 
    
          Fedtebrød med romglasur
- 
    
          Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
- 
    
          Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
- 
    
          Opskrift på de lækreste julefrikadeller
- 
    
          Vaniljekranse fra Den Gamle By
- 
    
          Klassisk ribbensteg med sprød svær
- 
    
          Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
- 
    
          Sådan finder du gaven til hende, der har alt
 
     
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        