
Marokkansk mandelappelsinkage
Ingredienser
175 g sukker
175 g smør
skal fra 3 appelsiner
skal fra 1 citron
4 æg
200 g polenta
175 g mandelmel
2 tsk bagepulver
saft fra 1 appelsin.
Sirup:
Saft af 2 appelsiner
juice fra 1 citron
125 g sukker.
Yoghurtcreme:
5 dl yoghurt naturel
1 spsk sukker
1 vaniljestang.
Sådan gør du
Kom sukker, smør, appelsin- og citronskal i en stor skål og pisk det, til det er rørt godt sammen og har en skummende konsistens. Rør derefter æg i et ad gangen. Bland polenta, mandelmel og bagepulver sammen og rør det i dejen skiftevis med appelsinsaft. Kom dejen i velsmurt rund form 24 cm i diameter.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.
Kom alle ingredienser til siruppen i en gryde og lad det simre i fem minutter. Når kagen er bagt færdig, så stil den på en tallerken og hæld halvdelen af siruppen over. Når den er suget ind i kagen, hældes resten over. Lad kagen stå, til den skal serveres.
Rør yoghurt, sukker og korn fra vaniljestangen sammen og servér yoghurtcremen til kagen.