Opskrift på marokkansk mandelappelsinkage

Foto: Jes Buusmann Marokkansk mandelappelsinkage

Opskrift på marokkansk mandelappelsinkage

Marokkansk mandelappelsinkage

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 8 Person(er)
Ingredienser

175 g sukker
175 g smør
skal fra 3 appelsiner
skal fra 1 citron
4 æg
200 g polenta
175 g mandelmel
2 tsk bagepulver
saft fra 1 appelsin.
Sirup:
Saft af 2 appelsiner
juice fra 1 citron
125 g sukker.
Yoghurtcreme:
5 dl yoghurt naturel
1 spsk sukker
1 vaniljestang.

Sådan gør du

Kom sukker, smør, appelsin- og citronskal i en stor skål og pisk det, til det er rørt godt sammen og har en skummende konsistens. Rør derefter æg i et ad gangen. Bland polenta, mandelmel og bagepulver sammen og rør det i dejen skiftevis med appelsinsaft. Kom dejen i velsmurt rund form 24 cm i diameter.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter.

Kom alle ingredienser til siruppen i en gryde og lad det simre i fem minutter. Når kagen er bagt færdig, så stil den på en tallerken og hæld halvdelen af siruppen over. Når den er suget ind i kagen, hældes resten over. Lad kagen stå, til den skal serveres.

Rør yoghurt, sukker og korn fra vaniljestangen sammen og servér yoghurtcremen til kagen.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Bagning, Appelsin, Marokkansk mad, Dessert og Bageopskrifter