Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Gransyltede sild
Foto: Martin Dyrløv

Gransyltede sild - opskrift fra Hjemmet

Gransyltede sild

Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.

plate 4-6 personer
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Trækketid for eddiken: 3 dage
Koge-/bagetid: 20 min.
Graneddike:
1 dl friske grannåle (se tips)
¼ l lagereddike (uden farve)
Sild:
500 g friske silde-fileter
1 tsk. gransalt (se opskrift)
friskkværnet sort peber
2 dl graneddike
1 dl vand
1 dl sukker
10 sorte peberkorn
1 tsk. gransalt
1 tsk. sennepsfrø
1 rødløg
Tilbehør: rugbrød og evt. smør

  1. Graneddike:
  2. Blend grannåle og eddike grundigt i ca. 1 min. Læg låg på, og lad det trække i 3 dage – og gerne op til en uge. Si eddiken, og opbevar i køleskab.
  3. Sild:
  4. Tænd ovnen på 160 grader. Klip finnerne af sildefileterne, og krydr dem indvendigt med gransalt og peber. Luk dem, og læg dem på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
  5. Kog en lage af gran-eddike, vand, sukker og krydderier. Tag gryden af varmen, og tilsæt fintsnittet rødløg.
  6. Hæld den varme lage med rødløg over sildene, og sæt fadet i ovnen i 12-15 min., til sildene er 65 grader indeni.
  7. Servér sildene varme, lune eller kolde med rugbrød og evt. smør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk, Syltning, Sild og Forret