
Julefrikadeller opskrift
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
Frikadellerne har fået en skøn julesmag med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød. Byd velkommen til de såkaldte julefrikadeller!
plate
Ca. 20 stk. frikadeller
Ingredienser
Julefrikadeller
Fryse-egnet
500 g hakket svine- og kalvekød
1 lille løg, finthakket
4 spsk mel
2 spsk havregryn
2 spsk rasp
2 æg
ca. 1 dl mælk
salt og peber
1⁄2-1 tsk allehånde
1⁄2 tsk ingefær
1⁄2 tsk nellike
1 tsk reven muskatnød
fedtstof til stegning
Sådan laver du julefrikadeller
- Bland det hakkede kød med løg, mel, havregryn og rasp.
- Rør æggene i ét ad gangen og supplér med mælk.
- Krydr med salt, peber og de øvrige krydderier.
- Lad farsen hvile 1 time i køleskab.
- Form farsen til ikke for store frikadeller og steg dem i fedtstof på panden.
- Servér frikadellerne med syltede agurker og/eller asier eller lidt af julens rødkål.
Tip
Frikadeller kan laves i god tid før julen og fryses ned.
Julens dejligste opskrifter
Se, hvad vi ellers skriver om: Frikadeller, Svin, Dansk mad, Julemad, Julefrokost-mad og Hovedret
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: