Julefrikadeller
SPONSORERET indhold

Opskrift på de lækreste julefrikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Frikadellerne har fået en skøn julesmag med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød. Byd velkommen til de såkaldte julefrikadeller!

Af: Jutta Rømert Foto: Thomas Hergaard
11. dec. 2020 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 20 stk. frikadeller

Ingredienser

Julefrikadeller

Fryse-egnet

500 g hakket svine- og kalvekød
1 lille løg, finthakket
4 spsk mel
2 spsk havregryn
2 spsk rasp
2 æg
ca. 1 dl mælk
salt og peber
1⁄2-1 tsk allehånde
1⁄2 tsk ingefær
1⁄2 tsk nellike
1 tsk reven muskatnød
fedtstof til stegning

Sådan laver du julefrikadeller

  1. Bland det hakkede kød med løg, mel, havregryn og rasp.
  2. Rør æggene i ét ad gangen og supplér med mælk.
  3. Krydr med salt, peber og de øvrige krydderier.
  4. Lad farsen hvile 1 time i køleskab. 
  5. Form farsen til ikke for store frikadeller og steg dem i fedtstof på panden. 
  6. Servér frikadellerne med syltede agurker og/eller asier eller lidt af julens rødkål.

 

Anbefalet til dig