Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Juledessert
Foto: Chris Tonnesen

Juledessert

Christmas Custard

Et godt alternativ til risalamande. En opskrift af Frantz Maurice Scott.

4 personer
Print

6 æggeblommer
75 g rørsukker
½ vaniljestang, marven heraf
1 spsk julekrydderier (nelliker, allehånde, kanel, stjerneanis)
½ l cremefraiche 38%
evt. kirsebærsauce og
appelsinsauce som tilbehør

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer, rørsukker, vaniljemarv og julekrydderier til en luftig æggesnaps. Rør cremefraiche 38% i.
  2. Hæld massen op i små forme, og bag dem i ovnen ved ca. 125 grader i 45-50 minutter, eller til de er let dirrende i midten.
  3. Tag dem ud, og sæt dem på køl i mindst 3 timer. 
  4. Stryg et tyndt lag rørsukker ud over dem, og karamelliser dem med en crème
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Julefrokost, Jul, Søde sager og Dessert