Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på crackers
Foto: Mikkel Adsbøl Crackers til ostebordet

Opskrift på crackers

Crackers til ostebordet

Servér de sprøde crackers med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.

50
Print

30 g mandler
30 g græskarkerner
30 g solsikkefrø
30 g rugflager
30 g sesamfrø
50 g havreklid
1 tsk salt (ca 10 g)
100 g rugmel
110 g kamutmel eller hvid hvede
1 dl rapsolie (80 g)

Sådan laver du crackers

Hak mandlerne fint. Bland dem og resterende ingredienser sammen i en skål. Rør godt og lad dejen stå og trække 5 min. Del dejen i to portioner.

Læg den ene dejportion på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud mellem de to stykker bagepapir med en kagerulle. Eller tryk dejen ud med hænderne.

Bages øverest i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min.

Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke, men de må heller ikke få for lidt – ellers bliver de ikke sprøde.

Afkøl det færdigbagte crakers. Bræk dem til små stykker.

Tip

Medbring eller servér både magre (max 17%) og fuldfede oste til din julefrokost Prøv f.eks. primmadonna light, Fransk landbrie 11%, Rygeost max max 10%, Sct. Clemens blu 17%, Castello light 11%, Soignon gedeost 13%. Kig i dit lokale supermarked eller se sitet Net-ost.dk
Se, hvad vi ellers skriver om: Ostebord, Julefrokost, Kiks, Brød, Dansk mad og Tilbehør