Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Blomme-clafoutis med kardemomme
Foto: Line Thit Klein Blomme-clafoutis med kardemomme

Blomme-clafoutis med kardemomme

Blomme-clafoutis med kardemomme

En sød afslutning på den ikke alt for julede måde.

6-8
Print

4 æg
85 g sukker
kornene af ½ vaniljestang
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk revet citronskal
85 g mel
60 g smeltet smør
2½ dl mælk
6 blommer
lidt smør til formen
lidt flormelis.

Sådan gør du:

Pisk æg, sukker, vanilje, kardemomme og citronskal sammen. Tilsæt mel, smeltet smør og rør dejen jævn. Og rør til sidst mælken i dejen.

Udsten blommerne, og skær dem i både.

Smør et ovnfastfad med lidt smør. Kom blommerne i fadet og hæld dejen henover. Bag 30-35 min. ved 185 grader, til dejen er fast og færdigbagt.

Server clafoutis med et frys flormelis, og spis f.eks. med en skefuld flødeskum eller cremefraiche til.

Prøv også vores opskrifter til den klassiske julefrokost

Eller se alle vores juleopskrifter på altfordamerne.dk/jul/

Du kan også besøge Hjemmets hyggelige juleside på hjemmet.dk/Jul/Julemad/

TIP

I stedet for blommer kan du bruge andre frugter som f.eks. pærer eller kirsebær.