
Foto: Blomme-clafoutis med kardemomme
Blomme-clafoutis med kardemomme
Blomme-clafoutis med kardemomme
En sød afslutning på den ikke alt for julede måde.
plate
6-8 Person(er)
Af Pernille Skjødt
Ingredienser
4 æg
85 g sukker
kornene af ½ vaniljestang
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk revet citronskal
85 g mel
60 g smeltet smør
2½ dl mælk
6 blommer
lidt smør til formen
lidt flormelis.
Sådan gør du:
Pisk æg, sukker, vanilje, kardemomme og citronskal sammen. Tilsæt mel, smeltet smør og rør dejen jævn. Og rør til sidst mælken i dejen.
Udsten blommerne, og skær dem i både.
Smør et ovnfastfad med lidt smør. Kom blommerne i fadet og hæld dejen henover. Bag 30-35 min. ved 185 grader, til dejen er fast og færdigbagt.
Server clafoutis med et drys flormelis, og spis f.eks. med en skefuld flødeskum eller cremefraiche til.
Prøv også vores opskrifter til den klassiske julefrokost
TIP
I stedet for blommer kan du bruge andre frugter som f.eks. pærer eller kirsebær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte og Bageopskrifter
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: