Blomme-clafoutis med kardemomme

Foto: Line Thit Klein Blomme-clafoutis med kardemomme

Blomme-clafoutis med kardemomme

Blomme-clafoutis med kardemomme

En sød afslutning på den ikke alt for julede måde.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6-8 Person(er)
Ingredienser

4 æg
85 g sukker
kornene af ½ vaniljestang
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk revet citronskal
85 g mel
60 g smeltet smør
2½ dl mælk
6 blommer
lidt smør til formen
lidt flormelis.

Sådan gør du:

Pisk æg, sukker, vanilje, kardemomme og citronskal sammen. Tilsæt mel, smeltet smør og rør dejen jævn. Og rør til sidst mælken i dejen.

Udsten blommerne, og skær dem i både.

Smør et ovnfastfad med lidt smør. Kom blommerne i fadet og hæld dejen henover. Bag 30-35 min. ved 185 grader, til dejen er fast og færdigbagt.

Server clafoutis med et drys flormelis, og spis f.eks. med en skefuld flødeskum eller cremefraiche til.

Prøv også vores opskrifter til den klassiske julefrokost

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

TIP

I stedet for blommer kan du bruge andre frugter som f.eks. pærer eller kirsebær.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg