Nem og lækker hønsesalat
SPONSORERET indhold

Nem og lækker hønsesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her får du en skøn opskrift på en lækker hønsesalat. Perfekt til julefrokosten, påskefrokosten eller bare til en god søndagsfrokost. Se den nemme trin-for-trin guide til en lækker hønsesalat lige her:

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2021 | Mad | Hjemmet
Hønsesalat til 2 personer | Total: 45 min

Ingredienser

Hønsesalat opskrift

Ikke fryse-egnet

1 kyllingebryst eller 3 kyllingeoverlår
1 økologisk citron
frisk estragon (eller timian)
3 stk. hel sort peber
¼ l hønsebouillon (vand + terning)
2 spsk mayonnaise
3-4 spsk cremefraiche (eller græsk yoghurt eller fromage frais)
1 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet peber
125 g champignon (i skiver)
2 stilke blegselleri (fintsnittede)
2 forårsløg (fintsnittede)

Pynt:
sprøde salatblade
og evt. 2-3 skiver bacon

Tilbehør:
hjemmelavet brød eller rugbrød

Sådan laver du hønsesalat

01_honsesalat.jpg

1. Læg kyllinge kødet i en gryde med et par citronskiver, en kvist estragon og peberkorn. Hæld bouillon ved og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min. Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i bouillonen. 

02_honsesalat.jpg

2. Træk skindet af kyllinge-stykkerne og pluk kødet i aflange strimler. 

03_honsesalat.jpg

3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, sennep, fint-hakket estragon, salt og peber.   

04_honsesalat.jpg

4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød og smag til med salt og peber.  

Anbefalet til dig