Gravad laks med grønkålssalat og rugbrødscroutoner
Skøn forret.
(2 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stegetid: 4 min.
- Ikke fryse-egnet
- 100-150 g gravad laks
- 150 g frisk grønkål
- ½ tsk salt
- Dressing:
- ½ dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- 1 spsk citronsaft
- peber
- Tilbehør:
- 1 skive rugbrød
- 10 g smør
- salt
- Skyl og rib grønkålsbladene. Rul dem sammen og snit dem fint. Læg dem i en skål, drys med salt og „ælt“ dem bløde med fingrene, 1-2 min.
- Pisk dressingen sammen. Pres evt. væden af kålen og vend den i dressingen.
- Skær rugbrødet i tern og rist dem gyldne på en lille pande med smør. Drys med salt og dryp dem af på køkkenrulle.
- Anret gravad laks på tallerkner med grønkålssalat og croutoner.