Gravad laks med grønkålssalat og rugbrødscroutoner

Gravad laks med grønkålssalat og rugbrødscroutoner

Skøn forret.

(2 pers.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stegetid: 4 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 100-150 g gravad laks
  • 150 g frisk grønkål
  • ½ tsk salt
  • Dressing:
  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • peber
  • Tilbehør:
  • 1 skive rugbrød
  • 10 g smør
  • salt

  1. Skyl og rib grønkålsbladene. Rul dem sammen og snit dem fint. Læg dem i en skål, drys med salt og „ælt“ dem bløde med fingrene, 1-2 min.
  2. Pisk dressingen sammen. Pres evt. væden af kålen og vend den i dressingen.
  3. Skær rugbrødet i tern og rist dem gyldne på en lille pande med smør. Drys med salt og dryp dem af på køkkenrulle.
  4. Anret gravad laks på tallerkner med grønkålssalat og croutoner.