Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Foto: Thomas Hergaard

Klassisk æggesalat til julefrokosten

Den klassiske æggesalat med karry er en altid populær ret til både julefrokosten, påskefrokosten og som lækkert pålæg til en sandwich. Her får du opskriften på en æggesalat med karry, karse og mayonnaise…

clock 20 minutter
printer Print
plate Æggesalat til 4 personer

5 hårdkogte æg
100 g god mayonnaise eller hjemmelavet mayonnaise af 1 æggeblomme, 1 dl olie, 1/2 tsk salt & 1 tsk dijonsennep
1/2 tsk karry
2 spsk klippet karse

 

Sådan laver du æggesalat med karry

  1. Hak de hårdkogte æg.
  2. Bland med en god mayonnaise eller rør selv mayonnaisen af æggeblomme, olie, salt og dijonsennep.
  3. Tilsæt olien til æggeblommen under stadig omrøring, først dråbevis og derefter i en tynd stråle. Rør, til en cremet konsistens opnås, og smag til med salt og sennep.
  4. Vend hakket æg i mayonnaisen og krydr salaten med karry og klippet karse.
  5. Smag til med salt og peber og anret som pålæg på brød, evt. ristet toastbrød.

Prøv også: Nem og lækker hønsesalat

TIP: Er du ikke til mayonnaise, eller vil du bare gerne bare en mere fedtfattig æggesalat, kan du skifte dele af mayonnaise ud skyr eller creme fraiche.

Se, hvad vi ellers skriver om: Æg, Julefrokost, Påskefrokost og Frokost