Karrysild fra Nyhavn
Foto: Thomas Hergaard

Karrysild fra Nyhavn - opskrift fra Hjemmet

Karrysild fra Nyhavn

En klassisk opskrift på karrysild fra Nyhavn.

printer Print

Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: mindst 12 timer

300 g langtidsmodnede sild (drænet vægt)

Hjemmerørt mayonnaise:
(portionen er lidt for stor, men kan opbevares et par dage i køleskab)
2 æggeblommer (1 bæger pasteuriserede)
1 knivspids groft salt
1 tsk fransk dijonsennep
2 dl olie (helst raps-, soja-, vindruekerneeller en anden neutralt smagende olie)
friskkværnet sort peber

Karrydressing:
5 g smør eller olie
ca. 1 tsk indisk karry
40 g hjemmerørt mayonnaise
3 spsk cremefraiche 38%
lidt salt
friskkværnet eller knust sort peber

Tilbehør: rødløg og bredbladet persille

Sådan laver du hjemmelavet karrysild

  1. Hjemmerørt mayonnaise: Rør æggeblommerne seje med salt og tilsæt sennep.
  2. Tilsæt olien dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende.
  3. Rør derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
  4. Karrydressing: Varm smør eller olie på en pande og svits karryen ved svag varme, til den skifter farve efter et par minutter.
  5. Bland karry med mayonnaise og cremefraiche.
  6. Silden skæres i passende stykker og blandes i karrydressingen. Smag til med salt og peber.
  7. Lad den færdige karrysild stå i mindst 12 timer, inden den serveres.
  8. Drys med hakket rødløg og bredbladet persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk, Sild, Julefrokost-mad og Frokost