-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Fladbrød med valnød og syrlig tranebær
Servér de lækre fladbrød med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.
Næringsindhold
- Energi pr. person:100 Kcal
20
Ingredienser
- Fladbrød med valnød og syrlig tranebær
- 5 dl vand
- 10 g gær
- 10 g olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk flydende sødemiddel (kan undlades)
- 1 appelsin (økologisk)
- 100 g knækkede rugkerner
- 50 g fibersund (axa) eller fiberkost (crispy food)
- 1 tsk. kanel
- 50 g valnød
- 100 g frisk tranebær
- 350 g hvid hvede.
- Topping
- evt. kanel, stødt nellike, revet appelsinskal
Sådan laver du fladbrød
- Rør vand og gær sammen. Tilsæt olie, salt og evt. flydende sødemiddel. Riv skallen fra appelsinen og tilsæt den sammen med rugkerner, fiberkost og kanel. Rør godt i dejen.
- Knus valnødderne med hænderne eller hak dem groft og kom dem i dejen sammen med tranebær. Rør i dejen. Kom hvid hvede i dejen og rør nogle min. Stil det til hævning natten over på køkkenbordet.
- Hæld dejen ud på et stykke bagepapir. Fugt hænderne med vand og tryk dejen flad til en pandekage. Den skal dække det meste af bagepladen. Drys evt. med topping.
- Bages i ovnen ved 220 grader ca. 20-25 min.
- Bræk dem ud i 20 stykker.