Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Fladbrød opskrift
Foto: Mikkel Adsbøl Fladbrød med valnød og syrlig tranebær

Opskrift på fladbrød med valnød og syrlig tranebær

Fladbrød med valnød og syrlig tranebær

Servér de lækre fladbrød med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.

20
Print

Fladbrød med valnød og syrlig tranebær

5 dl vand
10 g gær
10 g olivenolie
1 tsk salt
1 tsk flydende sødemiddel (kan undlades)
1 appelsin (økologisk)
100 g knækkede rugkerner
50 g fibersund (axa) eller fiberkost (crispy food)
1 tsk. kanel
50 g valnød
100 g frisk tranebær
350 g hvid hvede.

Topping
evt. kanel, stødt nellike, revet appelsinskal

Energi pr. person:
100 Kcal

Sådan laver du fladbrød

Rør vand og gær sammen. Tilsæt olie, salt og evt. flydende sødemiddel. Riv skallen fra appelsinen og tilsæt den sammen med rugkerner, fiberkost og kanel. Rør godt i dejen.

Knus valnødderne med hænderne eller hak dem groft og kom dem i dejen sammen med tranebær. Rør i dejen. Kom hvid hvede i dejen og rør nogle min. Stil det til hævning natten over på køkkenbordet.

Hæld dejen ud på et stykke bagepapir. Fugt hænderne med vand og tryk dejen flad til en pandekage. Den skal dække det meste af bagepladen. Drys evt. med topping.

Bages i ovnen ved 220 grader ca. 20-25 min.

Bræk dem ud i 20 stykker.

Tip

Brødene kan fryses, så du kan lave det god tid i forvejen.