Caroline Brasch Nielsen
SPONSORERET indhold

Sådan får du din makeup til at holde hele julefrokosten

De smukkeste øjne, en perfekt rød læbestift og frisuren, der holder, er, hvad skønhedsekspert Charlotte Torpegaard hjælper dig til her.

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Oscar Meyer
08. nov. 2019 | Mode | Eurowoman

Hun er forfatter til bogen ”Skønhed kommer indefra, men lidt læbestift skader jo ikke”, eksperten bag skønhedsuniverset ”I love beauty” og har senest åbnet verdens mindste skønhedsbutik i en af de gamle pavilloner i Kongens Have, hvor bl.a. Vogue har været forbi. Mød Charlotte Torpegaard – en dame, der kan lidt af hvert og kender sit kram.

LÆS OGSÅ: 10 flotte frisurer, du nemt kan lave til årets julefrokost

Charlotte Torpegaard tror på, at makeup er en personlig sag, og netop julefrokosterne er festen, hvor mange kvinder skruer lidt op for sider af sig selv, som de godt kunne tænke sig at vise lidt mere af. Her er hendes bedste tips til en smuk julefrokost – og her snakker vi om makeup og hår. Kjolen til årets julefrokost kan vi også hjælpe med.

Den sexede øjenmakeup

For Charlotte Torpegaard er det altid dét makeuplook, der klæder den enkelte, der er smukkest, uanset om det er smokey eyes, røde læber eller guldøjenskygge.

"Makeup skal få dig til at føle dig tilpas og smuk," siger Charlotte Torpegaard.

De famøse smokey eyes er klassikeren på lige fod med røde læber og sorte vipper. Det er ikke en ny opfindelse. Marlene Dietrich kendte værdien af sexede smokey eyes, da hun stak en korkprop ind i ilden og blandede soden med vaseline til sit bud på smokey eyes.

"For nogle kan de meget sorte nuancer føles for hårdt, og hvis du er en af dem, så vælg nogle af de andre nuancer, som for eksempel støvede grønne, grå og brune toner. Afslut altid med sort eyeliner og masser af mascara. Det giver et lidt mere naturligt, men stadig sexet look. Og det er jo julefrokost," siger Charlotte Torpegaard.

Hvis du ikke har en palette af øjenskygge, der kan fremhæve dine øjne, anbefaler Charlotte Torpegaard, at du gør, som makeupartisterne og blander sort eyeliner med Eight Hour Cream på din finger og påfører det øjenlåget. Det giver det lidt tværede look, som er så efterstræbt – det skal hellere være tværet end perfekt, og netop derfor kan alle være med.

De røde læber

Hvis du er til røde læber, har du helt sikkert været på jagt efter den perfekte røde læbestift. Også denne makeuptaskefavorit, har Charlotte Torpegaard gjort sig tanker omkring.

"Det er, som om vi altid er lige en tone fra den røde farve, der kunne gøre vores liv perfekt, og de fleste af os har skuffevis af røde læbestifter, der alligevel ikke var den helt rigtige, siger Charlotte Torpegaard og fortsætter:

"Det bedste tip til rød læbestift, jeg nogensinde har fået, kom fra en makeupartist. Bland to tilfældige røde læbestifter fra din skuffe, og farven vil altid blive perfekt. Prøv det, det virker. Og så får du brugt dem, du alligevel har liggende."

Smart! Hvis ikke du er til at gøre det selv, anbefaler Charlotte Torpegaard ”Russian Red” fra MAC, der er noget nær perfekt for de fleste. Det er favoritfarven hos alle lige fra makeupartisterne til kendte.

Frisuren, der holder hele aftenen

Når dit hår er sat smukt, kan du slippe afsted med næsten hvad som helst – også jeans, selv om det er et cocktailparty, mens selv den dyreste kjole ikke opvejer klasket hår. Charlotte Torpegaard har snaget sig frem til stjernernes trick, når de skal på den røde løber med skinnende lokker, der falder blødt om skuldrene.

"Sæt dig i stolen hos din frisør eller i en Blow Dry Bar og få en ordentlig føntørring. En god, professionel føntørring varer næsten helt til jul," siger Charlotte Torpegaard og fortsætter om hendes personlige erfaring med behandlingen:

""Malk frisuren, så længe du kan," lød det, da jeg var i New York engang, hvor hårstylisten anbefalede at lade den føntørrede frisure forvandle sig til noget mere sexet som ugen går. "Lad det udvikle sig naturligt dag for dag, så det bliver lidt mere rodet og får struktur," sagde han. "På den måde kan du få det til at holde en hel uge.""

God julefrokost!

Anbefalet til dig