Ilse Jacobsen efter turbulente år: ”I dag er jeg glad igen”
Foto: Claus Boesen Ilse Jacobsen har altid gang i mange projekter. Det kan vi læse meget mere om i en kommende bog om hendes liv, som absolut ikke bliver kedelig, fortæller hun til Hendes Verden.

Ilse Jacobsen efter turbulente år: ”I dag er jeg glad igen”

Selv om Ilse Jacobsen i den grad har formået at etablere sig selv som designer og iværksætter, har vejen dertil ikke været nem. Den har været præget af sygdom og ikke mindst et karaktermord, som hun selv beskriver det til Hendes Verden – men Ilse Jacobsen er stærk, og er kommet igennem det hele.

Livet har ikke altid været nemt for den 59-årige designer og iværksætter Ilse Jacobsen. I mange år har det kørt derudad med designer-gummistøvler, butikker og meget mere. 2018 var dog præget af, hvad iværksætteren selv kalder for et karaktermord, da der rullede sager om overenskomst og arbejdsforholdene i hendes virksomhed. Det satte sine spor.

- Jeg er en stærk pige, men Janteloven regerer stadig her i landet. I dag er jeg glad igen. Jeg tror, jeg fik 3871 henvendelser fra folk, der bare ville sige gode ting som ”op med humøret, min pige”. Selv om jeg også lærte noget af det, vil jeg ikke unde min værste fjende at gå igennem, hvad jeg gjorde. Men jeg er heldig, at jeg er stærk. Andre var knækket, fortæller hun til Hendes Verden.

Hårdt arbejde døgnet rundt

Udover det, som Ilse Jacobsen selv betegner som karaktermord, har de seneste mange år også været præget af sygdom. Det startede som udefinerbare smerter tilbage i 1998, men først 10-12 år senere fandt lægerne ud af, at det var leddegigt.

- Jeg har fået kemoterapi for det i halvandet år. Der gik lang tid, før jeg sagde ja til det, for jeg ville så gerne undgå kemoen. Jeg blev også syg af det. Da vi lavede første afsnit af Løvens Hule, var jeg ude at kaste op hvert femte minut. Jeg var så dårlig, men de kunne jo ikke bruge en stand-in for mig.

LÆS OGSÅ: Janni Pedersen om hård periode: Jeg overvejede at droppe det sidste år af min uddannelse

Den dag i dag får iværksætteren fra ”Løvens Hule” biomedicin én gang om ugen, og sådan bliver resten af livet for hende, hvis hun vil undgå en tilværelse i kørestol – og det vil hun, for Ilse Jacobsen er både stærk og stædig.

Sådan har hun altid været. Op igennem sin opvækst i Hornbæk, var hun god til at sparre op og ikke mindst få idéer.

-  Inderst inde vidste jeg altid, at jeg skulle skabe noget, men jeg elsker også købmandsskab. Min far byggede en træbod til mig, og der solgte jeg grøntsager ved vejen som barn. 

Den tilgang til livet har gjort, at Ilse Jacobsen i dag kan kalde sig både designer, spa- og restaurantejer og ikke mindst ejer af en beautyline på trods af op- og nedture igennem livet. Men det kræver også hårdt arbejde, forsikrer hun.

- Jeg arbejder selv 24 timer i døgnet syv dage om ugen.

Du kan læse om Ilse Jacobsen i denne uges Hendes Verden, som netop er kommet på gaden. Her fortæller hun blandt andet om sin opvækst, sit arbejdsliv og den store glæde ved Hornbæk.

Hvem er Ilse Jacobsen?

  • Født 7. august 1960 i Hornbæk, hvor hun også bor i dag.
  • Uddannet indenfor statskundskab og økonomi.
  • Startede i 1992 egen skoforretning, som i dag er blevet til gummistøvler, tøjkollektion, spa og restaurant. Har medvirket i tre sæsoner af DR-programmet ”Løvens Hule”.
  • Gift med Jesper Bo Jacobsen, som har en 23- årig datter, som Ilse er bonusmor til.

Kilde: Hendes Verden

Se, hvad vi ellers skriver om: Iværksætteri, Sygdom og Design