Nicolas Bro skuespiller
Foto: HEIN Photography Nicolas Bro er 48 år og skuespiller og aktuel i filmen ”Retfærdighedens ryttere”. Gift med Theresa Stougaard Petersen, som han har sønnen Dante med.

"Jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg pludselig blev ramt af kærestesorger"

Skuespiller Nicolas Bro om at være i evig forandring, om at have været sammen med den samme kvinde i 27 år og om at blive rørt til tårer over de smukke ting i livet.

Hvordan tror du, at andre ser dig?

– Det er jeg rigtig spændt på. Jeg tror, at de fleste synes, at jeg er en god kollega, det har jeg i hvert fald fået at vide. Jeg er opdraget til at være høflig, og så er jeg konfliktsky, så det kommer nok af en god blanding af de to ting.

Hvad er dit mest irriterende karaktertræk?

– Jeg er overbevist om, at jeg må have nogle forskellige, men jeg har især en tendens til at gentage mig selv. Jeg er sådan en irriterende type, der både sender en invitation, en melleminvitation og en afsluttende invitation, når jeg inviterer på middag. Det kommer fra en usikkerhed.

LÆS OGSÅ: Jakob Oftebro: "De længste minutter var, da min datter skulle fødes, og lægen stormede ind..."

Hvis du kunne ændre noget ved dig selv, hvad skulle det så være?

– Det er et mærkeligt spørgsmål, for jeg er jo mig selv hele tiden, men jeg er i evig forandring. Men hvis jeg skulle ændre noget ved mig selv, så ville jeg gerne være bedre til at holde fast, når jeg har bygget noget selvtillid op.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg? 

– Når man er i min alder, får man lyst til at sige sådan noget med, at alt skal nok gå og bare tag det roligt, men der er jo ikke noget af den erfaring, jeg har gjort mig, som jeg ville være foruden i dag.

Hvornår vidste du, at du havde talent?

– Det er sådan noget, man klamrer sig til, når andre siger det, men for mig er det kommet sent i min karriere. Jeg har aldrig drømt om København og teatret, og jeg har ikke en oplevelse, hvor jeg følte, jeg havde talent. Det er kommet snigende, men da min far sagde det til mig, der ville jeg gerne tro på det.

LÆS OGSÅ: Mattias Hundebøll: Min mor havde én regel, som har betydet ufattelig meget for mig

Hvad er din største succes?

– At jeg har formået at blive så god til noget, at jeg kan leve af det. Det er altså virkeligt fedt, og når jeg tænker over det, så bliver jeg helt varm og glad indeni. Jeg er stolt af, at jeg har fået lov til at spille nogle vidunderlige roller gennem tiden, og da jeg for 12 år siden var med til at åbne Skuespilhuset med ”Hamlet”. 

Hvornår har du sidst grædt?

– Jeg græder simpelthen hele tiden. Det er så dejligt befriende. Det er ikke over mig selv, men det er over andre, smukke ting, historier og kærlighed, og det bliver værre og værre med alderen. 

Hvornår er du lykkelig?

– Jeg bliver grundlykkelig, når min hverdag bare kører. Når der er balance, og jeg ikke bliver tvunget til at prioritere forkert i forhold til mit arbejde og min familie. 

Hvad skal en kvinde gøre for at gøre indtryk på dig?

– Generelt er jeg vildt fascineret af mennesker, der kan noget og er dygtige uanset køn. Den slags mennesker er helt vildt lækre, og det er meget tiltrækkende.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen efter voldsom kritik: ”Jeg er stadig meget, meget forelsket i min kone”

Hvad er din største hjertesorg?

– Der er masser af smerte i mit liv, men det er i form af livets store spørgsmål: Hvem er jeg, hvad er meningen med livet, hvem har formet mig osv., og det er jo ting, jeg ikke kan styre. Det føles som en søgende smerte, der kommer og går ligesom min selvtillid. Det bliver heldigvis bedre, fordi jeg med årene får en større selvaccept. 

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?

– Jeg er så uerfaren, da jeg har været sammen med den samme i 27 år. Jeg ville ikke ane, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg pludselig blev ramt af kærestesorger, men som udgangspunkt er det altid godt at lytte til folk. 

Færdiggør sætningen: Kønsrollerne i dag er …

– … fortsat i rivende udvikling. Vi er på en meget vigtig rejse, der forhåbentlig kun lige er begyndt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Livsstil, Kendte, Interview og Kærlighed