Sofie Lassen-Kahlke: ”Tidligere, når Robert sagde, at han gerne ville livet, tænkte jeg somme tider "ja, lad os nu se"”
Foto: Foto LES KANER Hår og makeup MARIANNE RUD Vi har et særligt bånd, fortæller Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke.

Sofie Lassen-Kahlke: ”Tidligere, når Robert sagde, at han gerne ville livet, tænkte jeg somme tider "ja, lad os nu se"”

Da skuespiller Robert Hansen gik gennem hårde år med alvorligt misbrug, tab og sygdom, fulgte hans tætte veninde Sofie Lassen-Kahlke med på sidelinjen. I dag taler de to ud om den svære tid i denne uges ALT for damerne.

De blev tætte venner allerede dengang, da hele landet i 1999 valfartede i biografen for at se dem som teenageparret Anja og Viktor i komedien "Kærlighed ved første hik".

Siden har venskabsbåndet mellem skuespillerne Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke holdt ved – også gennem de svære år, hvor han kastede sig ud i et vildt liv med alkohol og stoffer.

LÆS OGSÅ: Sofie Lassen-Kahlke: Folk vil blive overraskede over, hvor store nosser jeg har

Det fortæller de ærligt om i denne uges ALT for damerne, som har talt med dem i forbindelse med, at de tager en omgang mere som Anja og Viktor – nu i en mere voksen udgave – i den aktuelle "Kærlighed ved første hik – The Musical" på de skrå brædder.

– Jeg har jo været på sidelinjen igennem alle årene, jeg kender dig hundrede procent, Robert, og jeg har altid vidst, hvor du var i mit liv. Og i dag kan jeg bare mærke, at jeg slet ikke er bekymret for dig, når vi skal på turné med musicalen. Jeg kan mærke, at du er et helt andet menneske. At du er et helt andet sted i dit liv, og...

– ...og jeg vil gerne livet, ja, lyder det fra Robert.

– Tidligere, når du sagde, at du gerne ville livet, tænkte jeg somme tider "ja, lad os nu se", sådan er det slet ikke i dag, understreger Sofie, som dermed bekræfter den store udvikling, som kollegaen er gået igennem, siden han i 2006 kom i behandling for sit misbrug.

Sygdom blev et wakeup-call

I foråret 2015 gennemgik Robert Hansen en stor hjerteoperation, hvor han fik indsat en kunstig hjerteklap, og i august 2017 blev han akut indlagt med en hjerneblødning. Begge dele var et wakeup-call for ham.

– Jeg kan godt løfte sløret for, at det ikke er særlig sjovt at komme ud for den slags. Men for mig handler det også om, at der ikke kun kommer negative ting ud af alvorlig sygdom. Jeg prøver at vende det til noget positivt. Jeg har ikke altid syntes, at personen inden sygdommene var specielt fed, så jeg har valgt at bruge det til noget, jeg kan komme videre på, fortæller han.

Også Sofie Lassen-Kahlke blev stærkt påvirket af at se sin gode ven være så syg.

– Det er da SÅ forfærdeligt at vide, at en, som man holder så meget af, er så langt nede. Virkelig. Og selvom vi ikke så så meget til hinanden i de år, forsvandt vi aldrig fra hinanden, vi har hele tiden haft en tæt forbindelse, siger hun til ugebladet.

LÆS MEGET MERE I DENNE UGES ALT FOR DAMERNE


Her fortæller de om at arbejde sammen igen på den nye udgave af "Kærlighed ved første hik", glæderne ved deres børn – og hvor mange år det tog for Sofie Lassen-Kahlke at træde ud af sin komfortzone.

HUSK: ALT for damerne er på gaden hver torsdag

ung Robert Hansen ung Sofie Lassen-KahlkeEn ung Robert Hansen og Sofie Lassen-Kahlke til Dansk Grammy tilbage i 2000. (Foto: Lars e. Andreasen/Her & Nu)

OM SOFIE LASSEN-KAHLKE

 • Født 18. juli 1979 i København.
 • Blev kendt som Anja i "Kærlighed ved første hik" sammen med Robert.
 • Har spillet med i flere film og teaterstykker og været en del af comedyshowet "City Singler".
 • Vandt "Vild med dans" i 2017.
 • Gift med Hans Poul Petersen.
 • Sammen har de Alfred på 7 år og Agnes på 4 år.

OM ROBERT HANSEN

 • Født 5. oktober 1979 i Hvidovre.
 • Blev kendt som Viktor i filmen "Kærlighed ved første hik" (1999) og de efterfølgende "Anja og Viktor"-film.
 • Har siden haft flere andre filmroller og værtsroller på tv.
 • Vandt "Vild med dans" i 2007.
 • Single og far til Herman på 5 år, som han har med sin ekskæreste Pernille Fredskild Thøgersen.
 • Var i 10 år kæreste med skuespilleren Mira Wanting, der døde af kræft i 2012.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Venner, Film og Alkohol