Æblekage med karamelsovs

Æblekage med karamelsovs

(8-10 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/bagetid: 1 time
  • Fryse-egnet
  • Kage:
  • 4 æg
  • 125 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 125 g smør (smeltet)
  • ½ kg æbler
  • 1 spsk kanelsukker
  • Karamelsovs:
  • 75 g smør
  • 175 g farin
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukkertykt med en håndmikser.Sigt mel og kanel sammenog vend det i dejenskiftevis med smørret.
  3. Fyld dejen i en smurtspringform (22-24 cm).
  4. Skræl æblerne, udkerndem og skær dem i både.Læg æblerne i et tæt lagpå dejen og drys medkanelsukker.
  5. Bag kagenmidt i ovnen i ca. 1 time.Tjek med en tandstikker,om den er gennembagt.
  6. Stil den til afkøling i formenpå en rist. Åbn formenefter 10-15 min.
  7. Karamelsovs: Smeltsmørret i en gryde ogrør farin i. Varm igennemunder omrøring,til farinen er smeltet. Tilsæt fløde og giv det etopkog. Lad sovsen simreunder omrøring i 10 min.Hæld sovsen over i enskål og lad den afkøle tilstuetemperatur. Smagtil med vaniljesukker ogsalt.
  8. Servér kagen luneller afkølet med karamelsovsen.