Andelår braiseret med æbler og svesker

Andelår braiseret med æbler og svesker

And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1½ time
  • Stegetid: 2½ time
  • 4 berberi-andelår
  • ½ flaske rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele nelliker
  • 1-2 stjerneanis
  • ½ rødkål (500-750 g)
  • 150 g svesker
  • 4 æbler
  • 1-2 spsk. æbleeddike
  • 1-2 spsk. æblegelé
  • salt og peber
  • Fyld:
  • 4 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie

  1. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl ingefæren, og hak den fint. Steg skalotteløgene bløde i olie, og tilsæt hvidløg, ingefær, salt og peber. Steg videre i 1 min., og afkøl blandingen.
  2. Skær underlårsbenet ud på de 4 andelår, og læg løgfyldet på kødet. Rul sammen, og luk med snor eller kødnåle.
  3. Brun andelårene i en tykbundet stegegryde. Hæld det afsmeltede fedt i en skål, og hæld rødvin i gryden. Giv det et opkog, og tilsæt krydderier. Læg låg på, og lad retten simre i 1½ time (evt. i ovnen ved 150 grader).
  4. Snit rødkålen fint. Vend rødkål og svesker i gryden, og lad det simre i endnu 30 min., til kålen er mør.
  5. Vask eller skræl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Brun dem på en pande med lidt andefedt.
  6. Smag kålen til med eddike, gelé, salt og peber, og anret ande-lårene med rødkål, svesker og æbler.