Arme riddere med hindbærmarmelade

Arme riddere med hindbærmarmelade

4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver franskbrød
  • 1 dl mælk, 1⁄2 tsk. kanel
  • 4 spsk. sukker
  • smør til stegning
  • Tilbehør:
  • hindbærmarmelade (se herunder eller brug en god købemarmelade
  • Hindbærmarmelade:
  • (2-3 glas)
  • 1⁄2 kg modne hindbær
  • 400 g sukker
  • saften af 1⁄2 citron
  • evt. geleringsmiddel

  1. Udstik 4 hjerter af brødskiverne,eller skær bare skorperneaf brødet, hvis du ikke haren udstikker. Dyp franskbrødshjerternehurtigt i mælk. Blandkanel og sukker, og drys det påbrødene.
  2. Steg brødene i gyldent smør.Server dem straks med marmelade.
  3. Hindbærmarmelade:Rens og skyl hindbærrene.Kom hindbær, sukker og citronsafti en gryde, og bring detlangsomt i kog. Lad marmeladensmåkoge uden låg i ca.10 min. Tilsæt evt. geleringsmiddelefter anvisningen påemballagen, hvis konsistensenønskes tykkere. Skum af.
  4. Kom marmeladen på rene,skoldede glas. Luk glassenetil, og opbevar dem mørkt ogkøligt, gerne i køleskabet.