Billede 1 - Bagt torsk

Bagt torsk med linser, porre & æble

Fisk uden ben i på den nemme måde.

4

Ingredienser

  • 600-700 g torskefilet i 8 pæne stykker
  • 2 tsk citronolivenolie til pensling
  • salt, peber
  • evt. lidt sød chili
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 2-3 snittede porrer
  • 1 æble
  • 100 g grønne linser
  • 1 bdt. dild
  • lime

Sådan gør du:

  1. Læg torskefileterne på en plade med bagepapir, pensl dem med citronolivenolie, og drys salt, peber og lidt sød chili på. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 12 min., til de er faste.
  2. Kog linserne efter anvisningen på pakken, lad dem dryppe af. Varm olie og smør i en stor sauterepande, og sauter porrer og æble heri under omrøring. Bland linserne ved, og sauter videre i nogle minutter. Smag til med salt, peber, citron samt dild, og server den til fisken med lime.
  3. Energi pr. person: 370 kcal, fedt 28%, protein 46%, kulhydrat 26%