bagt fisk

Bagt torsk med selleri- & æblesalat

Superlækker fisk med knasende sprød salat. Det bliver ikke bedre.

4

Ingredienser

  • 750 g torskeloins/torskefilet
  • 1 spsk citronolivenolie
  • salt, peber
  • dild
  • SELLERI- & ÆBLESALAT:
  • 1 lille groftreven selleriknold
  • 1-2 stilke fintsnittet bladselleri
  • 1 udkernet æble i tern
  • DRESSING:
  • ¾ dl appelsinsaft
  • 1 spsk honning
  • 1-2 spsk god balsamico
  • 75 g ristede hassel- og valnøddekerner
  • 300 g ristet rugbrød

Sådan gør du:

  1. Læg fisken på en plade med bagepapir, pensl den med citronolivenolie og drys salt, peber og dild på. Bag fisken i ovnen ved 200° i 12 til 15 minutter, til den er fast.
  2. Riv sellerien groft og læg den i en skål iskoldt vand tilsat citronsaft. Afdryp og tryk den revne selleri tør, før den blandes med bladselleri og æble. Rør dressingen sammen og smag den godt til, før den vendes med salat og nødder og serveres til fisken med ristet rugbrød.
  3. Energi pr. person: 540 kcal, fedt 29%, protein 34%, kulhydrat 37%