Boghvedepaella med hele balladen

Boghvedepaella med hele balladen

I denneopskrift kan du bruge alle slags muslinger, rejer, jomfruhummer, krabber, eller hvad du nu bedst kan lide. Færre skaldyr kan også gøre det.

2

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 2 dl boghvede
  • olivenolie
  • 100 g chorizopølse
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl hvidvin
  • 5-6 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk safran
  • 300 g blåmuslinger
  • 300 g krebs
  • 200 g grønlandske rejer med skal
  • 2 dl bælgede ærter
  • lidt citronsaft
  • salt og peber

Sådan laver du boghvedepaella med hele balladen

  1. Skær hvidløget i tynde skiver, og hak løget fint. Sauter hvidløg, løg og boghvede i rigelig olivenolie i en dyb pande. Lad det sautere (uden at noget tager farve) i et par minutter. Skær imens chorizoen i små tern. Kom den med på panden, og sauter et minut eller to mere. Kom chili, paprika og hvidvin på panden, og kog op. Tilsæt ca. halvdelen af bouillonen, og lad det hele simre i ca. 15 minutter, eller til perlebyggen er ved at være mør. Tilsæt bouillon efter behov. Rens muslingerne. Fjern evt. skæg, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet. Kom muslingerne sammen med safran på panden. Læg låg på, og lad dem dampe i et par minutter, til muslingerne begynder at åbne sig. Kom krebs, rejer og ærter med, og damp i yderligere 1 minut. Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server straks. Husk masser af servietter og en skylleskål!
  2. TIP
  3. Prioriter en god urtebouillon. Jeg er vild med den fra Herbamare.
PRØV OGSÅ: Bønnepasta med spinat