
Boller i selleri med æble og perlebyg
4 personer
Ingredienser
- 400-500 g hakket svinekød, maks. 10 % fedt
- 2 spsk. friskrevet løg
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- 1¼ tsk. salt
- peber
- Til kogning:
- 1½ l vand
- 1½ tsk. salt
- 1 tsk. bouillonpulver, fx Oscars
- Sauce:
- 20 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 3 dl bouillon fra kogningen af bollerne
- 2 dl letmælk
- 1 lille selleri, ca. 400 g renset vægt
- salt og peber
- Desuden:
- 200 g perlebyg
- 2 æbler
- ½ rødløg
- 15 g smør
- salt, peber
- Pynt:
- hakket persille
- Tilbehør:
- kogte grønne bønner eller en grøn salat
- Rør ingredienserne tilfarsen sammen. Bring vand,salt og bouillon i kog i engryde. Form boller med enbarneske, og småkog demi bouillonen ca. 8 min. Tagdem op med en hulske, ogafdryp dem i en sigte. Gembouillonen.
- Skræl sellerien, og skærden i ½ cm tykke tern, ca.2 x 2 cm.
- Smelt smørret i en gryde,og udrør hvedemelet heri.Tilsæt siet varm bouillon lidtad gangen under omrøring.Rør mælken i. Kom selleriternenei. Småkog jævningenca. 5 min., mens du rørerhele tiden. Kom kødbollernei. Varm igennem, og smag tilmed salt og peber.
- Kog perlebyggen efter anvisningpå emballagen. Skæræblerne i 1 cm tykke både.Skær løget i tynde både.Svits æblebåde og løg på enpande i smør, til æblerne ergyldne og løget blødt. Krydrmed salt og peber. Fordelblandingen over retten, ogpynt med hakket persille.
- Server boller i sellerisammen med perlebyg ogbønner.